Officiellt: Champions League-finalen 2018 spelas i Ukraina

bet365

Champions League-finalen 2018 spelas i UkrainaUkraina och Kiev får anordna Champions League-finalen 2018

Den 3:e juni 2017 kommer denna säsongens Champions League-final spelas i Cardiff på Millennium Stadium. Finalen efter det, år 2018, kommer spelas i Ukraina och på Olympiastadion i Kiev.

UEFA har väl inte världens bästa rykte och speciellt med tanke på de senaste årens kontroverser tillsammans med FIFA. Man sägs jobba stenhårt mot korruption och liknande, men organisationen genomsyrar fortfarande underliga beslut som endast pengar kan förklara.

Champions League framtid är under diskussion och det går ofta rykten om att Europas storklubbar vill bryta sig fria och göra en egen turnering eftersom det är för många ”smålag” i Champions League. UEFA ser också ut att lyssna på storklubbarna och håller på att göra det svårare för mindre lag att nå huvudturneringen. Nu kommer ännu ett kontroversiellt beslut från UEFA – Champions League-finalen 2018 kommer spelas i Kiev.

EM-finalen 2012 spelades där

EM i Polen/Ukraina år 2012 kulminerade i en final mellan Spanien och Italien på Olympiastadion i Kiev, samma arena som ska anordna finalen i CL 2018. Turneringen var dock inte helt lyckad. Det var slagsmål och oroligheter under hela turneringen i Ukraina.

Därför är beslutet att hålla Champions League-finalen i Ukraina ett kontroversiellt beslut. Landet genomsyras av huliganer som gärna använder våld och inte tvekar att skapa kaos på ett negativt sätt.

UEFA fick så sent som under onsdagen en ny president efter Michel Platini.

Ta även en titt på alla svenskar som vunnit Champions League.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365