Neymar: ”Ronaldo skall ha Ballon d’Or”

Klubbrivalen erkänner portugisens insatser FC Barcelonas Neymar, som spelar bredvid Lionel Messi till vardags, har erkännt att han tycker att Real Madrids anfallare Cristiano Ronaldo har förtjänat att få årets Ballon d’Or för sina insatser under säsongen som varit. Cristiano Ronaldo har haft en fantastisk säsong. Så såg det inte ut någonstans där i början av året, då Real Madrid hade en formdipp och såg ut att vara helt borta ur racet om La Liga och inte presterade särdeles starkt. De lyckads dock komma tillbaka och tog till och med över andraplatsen i ligan från Atletico Madrid. Som om inte det var nog så blev det en helspansk final i Champions League där Real ställdes mot Atletico och på straffar avgjordes det och Real vann. Det var en repris från 2014 när exakt samma final spelades och Real även då vann. Dessutom har Ronaldo haft ytterligare framgångar i form av en EM-vinst. Det var nästan ingen som trodde på Portugal i början av turneringen men de lyckades smyga helt under radarn och tillslut stod de där i final mot Frankrike. Ronaldo skadade sig efter ungefär 25 minuter och tvingades bäras av på bår, men satt senare med på bänken samt stod vid sidlinjen och skrek när Portugal så långsamt jobbade sig mot en eventuell vinst. De lyckades tack vare Éders träff och Ronaldos dröm gick i uppfyllelse med en internationell trofé. Nu har rivalen Neymar, en av Barcelonas stjärnanfallare, uttalat sig om Ronaldo och det faktum att han borde vinna Ballon d’Or då många troféer räknas väldigt högt. - Att vinna troféer räknas väldigt högt, sade anfallaren till Lance via football-espana. - Han vann Champions League och nu EM. Han är väldigt nära [till Ballon d’Or]. Cristiano är en fantastisk spelare, jag tvivlar inte på detta.

Klubbrivalen erkänner portugisens insatser

FC Barcelonas Neymar, som spelar bredvid Lionel Messi till vardags, har erkännt att han tycker att Real Madrids anfallare Cristiano Ronaldo har förtjänat att få årets Ballon d’Or för sina insatser under säsongen som varit.

Cristiano Ronaldo har haft en fantastisk säsong. Så såg det inte ut någonstans där i början av året, då Real Madrid hade en formdipp och såg ut att vara helt borta ur racet om La Liga och inte presterade särdeles starkt. De lyckads dock komma tillbaka och tog till och med över andraplatsen i ligan från Atletico Madrid. Som om inte det var nog så blev det en helspansk final i Champions League där Real ställdes mot Atletico, på straffar avgjordes det och Real vann. Det var en repris från 2014 när exakt samma final spelades och Real även då vann.

Dessutom har Ronaldo haft ytterligare framgångar i form av en EM-vinst. Det var nästan ingen som trodde på Portugal i början av turneringen men de lyckades smyga helt under radarn och tillslut stod de där i final mot Frankrike. Ronaldo skadade sig efter ungefär 25 minuter och tvingades bäras av på bår, men satt senare med på bänken samt stod vid sidlinjen och skrek när Portugal så långsamt jobbade sig mot en eventuell vinst. De lyckades tack vare Éders träff och Ronaldos dröm gick i uppfyllelse med en internationell trofé.

Nu har rivalen Neymar, en av Barcelonas stjärnanfallare, uttalat sig om Ronaldo och prisar portugisens insatser under året och det faktum att han borde vinna Ballon d’Or då många troféer räknas väldigt högt.

– Att vinna troféer räknas väldigt högt, sade anfallaren till Lance via football-espana.

– Han vann Champions League och nu EM. Han är väldigt nära [till Ballon d’Or]. Cristiano är en fantastisk spelare, jag tvivlar inte på detta.

Nästa års Ballon d’Or Fifa-gala

Ifall du vill se FIFA Ballon d’Or-galan så kan se Ballon d’Or tid och vilken kanal som visar Ballon d’Or för mer info och vart galan streamas gratis. Se även Ballon d’or odds för att få ett indikativ svar på frågan ”vem vinner Ballon d’or” utifrån spelbolagens perspektiv. Uppgifterna kommer att uppdateras inför kommande års gala.

Se även: 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply