LISTA: Sju fotbollsspelare som representerat mer än ett landslag

LISTA: Sju fotbollsspelare som representerat mer än ett landslag

Sju fotbollsspelare som har spelat för mer än ett landslag

Det finns de fotbollsspelare som måste välja vilket landslag de ska spela för. Sen finns de dem som känner lite på det och i slutändan har spelat för mer än ett landslag. Det finns många som finner stor ära i att få representera sitt land, ser det som en stor milstolpe i karriären och som tar sådana saker på stor allvar. Denna syn delas dock inte av riktigt alla. Fenomenet spelare som har representerat flera landslag sker inte särskilt ofta och skär sig lite mot dessa ideal om stolthet och passion för sitt land.

Sedan FIFA inrättade sina nya tightare regler på 1960-talet har fenomenet skärpts upp, då det innan 60-talet inte var ovanligt att ha spelat för både det ena och det andra landslaget.

Sju fotbollspelare som spelat i mer än ett landslag

Det händer dock fortfarande ibland i våran tid att spelare som har två nationaliteter först väljer att spela för ett lag för att sedan finna sig obekväm med valet och byter landslag. Men innan vi går igenom vilka spelare det är, så kan vi på Silly Season Sverige tipsa om ett par andra listor vi har gjort som är väldigt omtyckta, til exempel fyra punkter vi kommer sakna med Zlatan Ibrahimovic i svenska landslaget, tio spelare som inte representerar sitt landslag och tio saker du inte visste om Antoine Griezmann, som man kan skumma igenom efter sju fotbollsspelare som representerat mer än ett landslag.

7. Diego Costa

LISTA: Sju fotbollsspelare som representerat mer än ett landslag

Diego Costa valde att representera Brasilien, där han vuxit upp, två gånger innan han gjorde det kontroversiella valet att byta till Spanien. De två spel som han representerade Brasilien i var vänskapsmatcher mot Italien och Ryssland, vilket gjorde att FIFA fann det okej för Costa att så att säga byta landslag.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply