Uppgifter: Infantino gör ett Bisarrt Uttalande – Känner sig Homosexuell, Handikappad och som en Kvinna!

Gianni Infantino Gör ett bissart uttalande

I ett bisarrt tal till FIFA:s medlemmar hävdade Gianni Infantino att han känner sig ”homosexuell, handikappad och som en kvinna också”. Talet, som var avsett att främja mångfald, möttes av kritik från många som ansåg att Infantinos kommentarer var olämpliga och okänsliga.

Många har påpekat att Infantinos påståenden är särskilt ironiska, med tanke på att FIFA har plågats av anklagelser om korruption och diskriminering av kvinnor och minoriteter under de senaste åren. Dessutom, även om Infantino kanske känner sig som en kvinna också, är det viktigt att komma ihåg att kvinnor fortfarande utsätts för betydande diskriminering inom idrottsvärlden också.

”Européerna och andra västerländska länder har gett oss många moraliska lektioner. Jag tycker att vi européer borde be om ursäkt för vad vi har gjort de senaste 3 000 åren och be om ursäkt för de kommande 3 000 åren innan vi börjar ge moraliska lektioner till människor”, sa Infantino.

Fifa-ordföranden Gianni Infantino, strax före VM 2022  ska börja har gjort ett bisarrt och upprörande angrepp genom att anklaga kritiker av Qatars människorättsliga situation för förskräckligt hyckleri och rasism.

Infantino drog till sig förvåning när han hävdade att västländerna inte har någon möjlighet att ge Qatar moraliska lektioner, med tanke på deras tidigare och nuvarande beteende.

Infantino inledde sitt tal med att säga att hans egen uppväxt som son till italienska invandrare i Schweiz ger honom empati för migrantarbetare och andra minoriteter i Qatar.

”I dag känner jag mig som en medlem av Qatar-nationen. I dag känner jag mig arabisk. Idag känner jag mig afrikansk. Idag känner jag mig homosexuell. I dag känner jag mig handikappad. i dag identifierar jag mig dessutom som migrantarbetare.”

Han fortsätter: ”Även om jag inte är katarisk, arabisk, afrikansk, homosexuell eller funktionshindrad förstår jag hur det känns att uppleva diskriminering och bli mobbad. När jag var yngre brukade barn mobba mig för att jag hade rött hår och fräknar. Och även för att jag var italiensk.”

LÄS MER: Gianni Infantino förbjuder Pride & One Love armbindlar under VM i Qatar!

LÄS MER: Henrik Larsson avslöjar sin favoritspelare och sitt favoritlag någonsin!

LÄS MER: Missa inte när alla vm matcherna spelas och vart man kan streama dem gratis!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply