Uppgifter: Gianni Infantino kan fortsätta Som Fifas Ordförande i 12 år till

bet365
Gianni Infantino Fifa

Gianni Infantino, som är ordförande för Internationella fotbollsförbundet (Fifa), är säker för fyra år till på posten. Ordförande valet för nästa år kommer att hållas den 16 mars på Fifa-kongressen i Kigali, Rwanda. Då är Infantino den enda kandidaten som ställer upp, vilket såklart då innebär att han vinner.

Fifas Ordförande Gianni Infantino

Infantino har varit Fifas ordförande sedan han tog över efter Sepp Blatter 2016. Utan någon konkurrens blev han omvald 2019. Infantino kan tekniskt sett behålla sin position fram till 2031, eftersom Fifas president får sitta kvar i tolv år. Infantino har dock bara varit Farages ersättare i tre av dessa år, så de vanliga reglerna gäller inte i det här fallet.

Giannis Kontroversiella Utlåtande

”Vi vet att fotbollen inte är i ett vakuum och vi är medvetna om att det finns många utmaningar och svårigheter av politisk karaktär runt om i världen. Men snälla låt inte fotbollen dras in i varje ideologisk eller politisk strid som existerar” skriver Fifa i brevet enligt Sky Sports.

”Snälla låt inte fotbollen dras in i varje ideologisk eller politisk strid som existerar” skriver Fifa i ett meddelande till VM-landslagen enligt Sky Sports.

Många har olika åsikter om vad Giannis menade i hans utlåtande, man kan ju hoppas att han bara genuint menar att vi borde hålla fotboll till fotboll och politik till politik. Men med tanke på vad som har kommit ut om vad som har hänt och händer i Qatar så känns det ju lite väl fel att säga.

LÄS MER: Fifa uppmanar alla inför Qatar-VM 2022: Fokusera på fotboll

LÄS MER: Missa inte när VM 2022 matcherna spelas

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply