Senegals VM trupp 2022 – Senegalesiska truppen till fotbolls-VM 2022!

Senegals VM trupp 2018 – senegalesiska truppen till fotbolls-VM 2018!
bet365

Senegals VM-trupp 2022

Senegals spelartrupp till Fotbolls-VM? Det här må enbart vara Senegals andra världsmästerskap någonsin. Men vi ska räkna bort Senegals VM trupp 2022 bara för det. För faktum är att det finns en väldigt intressant trupp att ta hand om för förbundskaptenen Aliou Cisse. Se och spela på fotboll live =>

Senegals VM trupp 2022 - Senegalesiska truppen till fotbolls-VM 2022!

Vi vet ju att senast Senegal spelade VM så skickade de ut Sverige ur VM 2002 genom ett mål på övertid. Då hette hjälten Henri Camara, men nu finns det nya spelare som ska lyfta det här laget. Just därför är Senegal VM trupp 2022 något som kan ställa till med oreda för flera motståndare.

Inte minst så har de ju Sadio Mane. Mittfältaren gjorde flest mål i kvalet och spelar till vardags i Liverpool. Men han är aktuell för Real Madrid under sommaren. Men först kommer han vara aktuell med att skapa problem för försvaren i Qatar, Ecuador samt Nederländerna.

Det är ju som så att den här redaktionen skulle vilja sticka ut näsan och påstå att Grupp A i VM 2022 kan vara den svåraste. Kanske inte med de bästa lagen. Men den är i alla fall utan tvekan den grupp som är svårast att tippa resultaten.

För så väl Nederländerna som Ecuador tippas ta nästa steg i VM-slutspelet, det vill säga till åttondelsfinalen. Men här finns ju så väl Ecuador som Senegal som även de har realistiska drömmar om att faktiskt kunna ta någon av de här platserna. Streama VM live här =>

Senegals VM trupp 2022 - Senegalesiska truppen till fotbolls-VM 2022!

Senegals VM-trupp 2022

För vad det gäller Senegal så ska vi lägga åt sidan att det bara är deras blott andra VM någonsin. Det där med landslag är ju en generationsfråga, och den senegalesiska VM truppen 2022 är ett gäng individer så som kollektiv som håller en hög nivå.

När vi väljer att titta på odds för VM 2022 så ser vi att Senegal inte är helt borträknade. Och bara för att så väl Nederländerna som Qatar är aningen favoriter, så betyder inte det att vi ska välja att blunda för det faktum att afrikanerna har något stort på gång.

  • Bäst på odds att Senegal vinner hela VM: 151.00
  • Oddsen för att senegaleserna tar sig vidare från Grupp A: 3.10
  • Odds att Senegals landslag kan vinna gruppen: 4,80
  • Oddset att Qatar slutar sist i Grupp A: 2.20

Senegalska VM-truppen 2022 fotboll

VM-grupp: Grupp A
Ranking: 28 på FIFAs ranking
Förbundskapten: Aliou Cisse

Senegals trupp VM 2022 kommer att innehålla en skön mix av världsstjärnor och namn som du troligtvis inte hade koll på sedan innan. Det är ju just de här lite mindre namnen som gör att fotbollsfolket dömer ut Senegal, men det gör inte vi. Istället tror vi att den här blandningen är väldigt viktig. För på så vis kan de hitta den där perfekta balansen som en trupp faktiskt behöver.

Här finns det mer info och fakta om Senegals fotbollslandslag från det senegalesiska fotbollsförbundet.

Senegals VM trupp 2022

Här ser du Senegals VM trupp 2022 för alla er!

Målvakter: Abdoulaye Diallo, Khadim Ndiaye, Alfred Gomis

Försvarare: Lamine Gassama, Moussa Wague, Saliou Ciss, Youssouf Sabaly, Kalidou Koulibaly, Salif Sane, Kara Mbodji

Mittfältare: Cheikhou Kouyate, Idrisa Gana Gueye, Cheikh Ndoye, Alfred Ndiaye, Pape Alioune Ndiaye

Anfallare: Moussa Sow, Moussa Konate, Diafra Sakho, Sadio Mane, Ismaila Sarr, Mame Biram Diouf, Mbaye Niang, Diao Keita Balde

Senegals bästa målskytt i VM-kvalet:

Det var alltså Liverpools Sadio Mane – tillsammans med Diafra Sakho samt Mama Diouf – som gjorde flest mål. Två vardera blev det.

Senegals fotbolls-VM 2022 trupp: spelarna i Senegals VM-trupp som kan avgöra VM 2022

Sadio Mane: Med två säsonger i bagaget i Liverpool – efter att ha lämnat Southampton – så är den vindsnabbt Mané kanske den bäste spelaren som vi kan hitta i den här senegalesiska truppen.

Mama Diouf: Diouf hade en tuff säsong i Premier League då hans Stoke åkte ur högsta ligan i England. Men trots det så är 30-åringen ett bra namn att ha med sig för Senegals VM trupp 2022.

Alfred Gomis: För den blott 24-årige målvakten så ser framtiden ljus ut. Han spelar för SPAL 2013, ett lag som klarade kontraktet i Serie A, inte minst tack vare att Gomis såg till att släppta in betydligt färre mål än sina konkurrenter.

Kalidou Koulibaly: Sist men långt ifrån minst så kommer Koulibaly. Mittbacken spelade i Napoli, ett lag som höll på att skrälla sig fram till Scudetton. Kan han ta med den fina formen till landslaget?

Senegals spelprogram i VM 2022

Allt kommer att börja med senegaleserna möter Qatar i en första match. Det här är en match som kan passa Senegal perfekt. För den 19:e juni i Moskva så kommer afrikanerna att kunna ligga lågt och ställa om via sina snabba kontringar.

En poäng där och den andra gruppspelsmatchen, mötet mot Ecuador i Jekaterinburg, behöver inte bli så ångestdrabbat. En vinst här och avancemanget lär vara säkrat. Medan en poäng fortfarande håller VM-drömmen i liv.

Den sista matchen för Senegal i gruppspelet, är mot Nederländerna. Med så väl James som Falcao så förväntar ju många att Nederländernanerna vinner gruppen. Men med en duktig målvakt och benhårda defensiv så kommer de fransktalande afrikanerna inte att bjuda på något.

Senegals VM-trupp och matcher i Qatar

Vi vet ju att Senegal kommer att få spela sin första match mot Qatar. Därefter följer en viktig match mot Ecuador, för att i den sista matchen av gruppspelet möta favoriten Nederländerna. Det här är, trots att Senegals trupp VM 2022 inte är favoriter, överkomligt.

För Qatars VM trupp 2022 tillsammans med Nederländerna ser ju aningen starkare ut på pappret. Men vi vet ju att det inte är det som kommer att avgöra vilka länder som går vidare från Grupp A.

Vanliga frågor om Senegals VM trupp 2022

Om Senegal kan bjuda på en välorganiserad defensiv insats med en blixtrande Mané på högerkanten så kommer Senegal faktiskt ha goda chanser att gå vidare ur den här gruppen. Glöm all historia om att Senegal bara spelat två världsmästerskap – med det här – någonsin.

För den här truppen för Senegals landslag i fotboll är absolut något av en gyllene generation. Som sagt, kanske inte för att ta sig hela vägen till VM-finalen som spelas i Moskva den 15:e juli. Men åtminstone bra nog för att kunna gå vidare före de andra tre lagen i sin grupp. Det tror vi på den här redaktionen.

Senegal VM trupp 2022 - Senegalesiska truppen till VM i fotboll 2022!

Senegals VM trupp 2022

Odds VM 2022 är släppta och det går att se vilka som är favoriter till att vinna VM. Det går självklart att spela på att Sydkorea vinner Fotbolls-VM 2022.

Silly Season har tagit fram allt inför Fotbolls VM 2022, och inte bara Senegals VM trupp 2022. Du hittar allt från spelschema alla matcher i VM 2022 och Sveriges matcher i VM till tv-tider och tv-kanaler för Fotbolls VM hos oss. Vi har även tagit fram alla odds på VM 2022 och bäst odds på fotbolls VM.

Letar du info om endast Sveriges matcher i VM 2022? Vi har även tagit fram TV-kanaler för Sveriges matcher och TV-tider för de matcher Sverige kommer att spela. Det går även att se Brasiliens VM-trupp här.

Vem som har rättigheter till Fotbolls VM 2022 är även det klart. Då det kostar är det två bolag som gått ihop och köpt loss sändningsrättigheterna för VM 2022.

Det är många som vill veta allt om VM 2022. Något av det mest intressanta är spelartrupperna. Storlagen Spanien, Frankrike, Tyskland, Brasilien och Argentina har inte släppt sina VM-trupper ännu. Det har heller inte Danmark gjort, som är det enda nordiska landet i detta fotbolls-VM. Däremot har Senegal redan plockat ut sina spelare och valt ut de 23 spelare som åker med till Qatar. Sveriges VM-trupp hittar du här.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply