Schweiz VM trupp 2022 – Schweiziska truppen till fotbolls-VM 2022!

Schweiz trupp VM 2018 – schweiziska truppen till fotbolls-VM 2018!
bet365

Schweiz VM-trupp 2022

Schweiz spelartrupp till Fotbolls-VM? En av de mest underskattade lagen i VM 2022 är Schweiz. För Schweiz VM trupp 2022 innehåller ju flera duktiga spelare och rent av stjärnor. Det här är ju ett landslag som faktiskt var en match från att hamna före Portugal i sin kvalgrupp. De regerande Europamästarna knep dock förstaplatsen. För schweizarna så blev det playoff-spel, men där så blev det ju Nordirland som fick stå för mötet. Totalt blev det bara ett mål i den matchen, och det gjordes av Schweiz. Se och spela på fotboll live =>

Schweiz VM trupp 2022 - Schweiziska truppen till fotbolls-VM 2022!

Schweiziska VM-truppens ranking är hög

Efter flera starka prestationer så fortsätter Schweiz att klättra på världsrankingen. Faktum är att det dock inte går att klättra så himla mycket högre, eftersom Alp-laget placerar sig som det sjätte (6) bästa laget i hela fotbollsvärlden. Det är ju inte dåligt för ett land som ofta kopplats ihop med alpin skidåkning snarare än fotboll.

Men trots att Schweiz VM trupp 2022 är bra så kommer de att stöta på en trupp. Och det handlar om ett landslag som alltid är favorit, och det är förstås Brasilien. För i VM:s Grupp G så kommer ju brassarna att att vara den självklara favoriten att vinna. Och det gäller väl egentligen hela VM-turneringen 2022.

Men det här är troligtvis den gruppen där det är jämnast om vilka som kommer att sluta tvåa. Vi vet ju att Schweiz placerar sig där, som en av favoriterna. Men dessutom så finns ju även Serbien där, ett landslag med stor talang. Och glöm inte av Kamerun, förra VM:s stora skräll, finns med där också. Streama VM live här =>

Schweiz VM trupp 2022 - Schweiziska truppen till fotbolls-VM 2022!

Schweiz VM-trupp 2022

Vilka kommer att vinna gruppen då? Som sagt, Brasilien väntas att leka hem Grupp G med alla sina världsstjärnor. Men hur ser det då ut för resterande lag? De har troligtvis redan siktat in sig på att de tre lagen – Schweiz VM trupp 2022, Kameruns samt Serbien – kommer att göra upp om den andra åttondelsfinalplatsen.

Om vi tittar lite mer på odds för Fotbolls-VM 2022 så kan vi också se att det är svårt att skilja lagen åt. Men faktum är att Schweiz får vara en liten favorit till att gå vidare som tvåa, strax före serberna. Sist väntas Kamerun komma i gruppen.

  • Bäst på odds att Schweiz vinner hela VM: 71.00

Schweiziska VM-truppen 2022 fotboll

VM-grupp: Grupp G
Ranking: 6 på FIFAs ranking
Förbundskapten: Vladimir Petkovic

Så truppen innehåller alltså väldigt många bra fotbollsspelare. De allra flesta spelar till vardags i några av de största europeiska ligorna, och för bra lag på kontinenten. Framför allt Xherdan Shaqiri och Granit Xhaka är två av de namnen som de flesta kommer att känna igen från det här schweiziska laget.

För att få reda på mer om schweizisk fotboll så rekommenderar vi er att besöka hemsidan för Schweiz fotbollsförbunds.

Ta del av hela Schweiz VM trupp 2022

Målvakter: Roman Buerki, Yvon Mvogo, Yann Sommer

Försvarare: Manuel Akanji, Johan Djourou, Nico Elvedi, Michael Lang, Stephan Lichtsteiner, Jacques-Francois Moubandje, Ricardo Rodriguez, Fabian Schaer

Mittfältare: Valon Behrami, Blerim Dzemaili, Gelson Fernandes, Remo Freuler, Xherdan Shaqiri, Granit Xhaka, Steven Zuber, Denis Zakaria

Anfallare: Josip Drmic, Breel Embolo, Mario Gavranovic, Haris Seferovic

Schweiz i Fotbolls VM 2022

Med en riktig skrällpoäng mot Brasilien, och sen en 2-1-vinst mot Serbien, så känns schweizarna farliga. Men å andra sidan så gick de på en nitlott med 2-2 i sista matchen mot Kamerun. På frågan om vilka Sverige möter i kvartsfinalen så är det ju dessutom Schweiz.

Schweiz bästa målskytt i VM-kvalet:

Anfallaren Haris Seferovic lyckades med bedriften att göra fyra mål i kvalet. Det var mest för Schweiz i hela VM-kvalet.

Schweiz fotbolls-VM 2022 trupp: spelarna i Schweiz VM-trupp som kan avgöra VM 2022

Haris Seferovic: Till vardags så hittar du Seferovic i Benfica. 26-åringen har redan lyckats spela för bland annat Real Sociedad, Frankfurt samt Fiorentina. Men nu håller han alltså till i den portugisiska toppklubben.

Stephan Lichtsteiner: Det här är den spelaren som oftast värderas högst i det schweiziska landslaget. Försvararen spelade sju säsonger för Juventus, men VM kan bli det sista i Lichtsteiners karriär.

Xherdan Shaqiri: Stoke-mittfältaren Shquiri är även han ett av de större namnen som Schweiz VM trupp 2022 innehåller.

Granit Xhaka: Det tillsammans med Granit Xhaka. Arsenal-mittfältaren har ju en bror som spelar i Albanien. Dessutom spelade schweizaren samtliga 38 matcher för Arsenal – från start – i ligaspelet.

Schweiz spelprogram i VM 2022

Det kan både vara tufft och samtidigt bra. Schweizarna kommer att inleda sitt VM-spel med att möta Brasilien – ett av de bästa fotbollsländerna i världen. Att Schweiz ska klara av att ro sig på den här fotbollsjätten är väl inte helt troligt, när matchen spelas den 17:e juni klockan 20:00.

Men Schweiz vann ju till exempel mot Spanien i VM-premiären 2010, så helt omöjligt är det förstås inte. Sen är ju det värsta avklarat, för Schweiz VM trupp 2022 får sedan ta sig an Serbien den andra matchen. De här två länderna väntas gå vidare.

Så den andra matchen, som spelas i Kaliningrad den 22:e, blir mellan de två lagen som väntas ta plats två och gå till åttondelsfinal. Sista matchen spelas den 27:e juni i Nizjnij Novgorod, och då mot Kamerun. Det är, på pappret i alla fall, den enklaste matchen för schweizarna.

Schweiz VM-trupp och matcher i Qatar

Då vet vi alltså hur det ser ut för spelschemat i VM 2022 för Schweiz. Det handlar ju om att de börjar mot det lag som troligtvis kan stå i finalen i Qatar den 15:e juli senare i sommar, alltså Brasilien. Men kan schweizarna spela bra här så kan det ge goda förutsättningar att ta den andra platsen till åttondelsfinalerna.

Den kanske viktigaste matchen, i alla fall vad det tippas som på förhand, blir mot Serbien i gruppspelsmatch två. Här väntas ju nämligen Serbien, som troligtvis kommer att vara det första laget som utmanar Schweiz VM trupp 2022 om att gå till åttondelsfinal. Sist tippas Kamerun, men det kan vara farligt att underskatta dem.

Vanliga frågor om Schweiz VM trupp 2022

Anledningen till att man inte bör underskatta costaricanerna i VM kan vi fråga England och Italien om. De fick ett respass hem, då mycket tack vare en storspelande Keylor Navas i målet. Så helt uträknade ska Kamerun verkligen inte vara.

Det gör ju Grupp G till en väldigt intressant grupp. För räknar vi bort det faktum att Brasilien lär vinna gruppen relativt enkelt, så kommer ju andraplatsen att vara väldigt svårtippad på förhand.

Schweiz trupp VM 2022 - Schweiziska truppen till VM i fotboll 2022!

Schweiz VM trupp 2022

Odds VM 2022 är släppta och det går att se vilka som är favoriter till att vinna VM. Det går självklart att spela på att Sydkorea vinner Fotbolls-VM 2022.

Silly Season har tagit fram allt inför Fotbolls VM 2022, och inte bara Schweiz VM trupp 2022. Du hittar allt från spelschema alla matcher i VM 2022 och Sveriges matcher i VM till tv-tider och tv-kanaler för Fotbolls VM hos oss. Vi har även tagit fram alla odds på VM 2022 och bäst odds på fotbolls VM.

Letar du info om endast Sveriges matcher i VM 2022? Vi har även tagit fram TV-kanaler för Sveriges matcher och TV-tider för de matcher Sverige kommer att spela. Det går även att se Brasiliens VM-trupp här.

Vem som har rättigheter till Fotbolls VM 2022 är även det klart. Då det kostar är det två bolag som gått ihop och köpt loss sändningsrättigheterna för VM 2022.

Det är många som vill veta allt om VM 2022. Något av det mest intressanta är spelartrupperna. Storfavoriterna Argentina, TysklandSpanien, Frankrike, Brasilien och Belgien har alla släppts sina trupper. Underdogen Danmark har plockat ut sina spelare samtidigt som Schweiz valt sina 23 som åker med till Qatar. Sveriges VM-trupp hittar du här.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply