Uppgifter: Saudiarabien kan slå ut Argentina i VM 2022

Saudiarabien kan slå ut Argentina i VM 2022

Saudiarabien är på väg att slå Argentina i VM på ett fantastiskt sätt. I den andra halvleken vände de ett underläge till en 2-1-ledning. Salem Al Dawsari gjorde ett utmärkt mål efter intrikat fotarbete i straffområdet.

Lionel Messi var nära att göra mål redan efter en minut, men hans skott från utanför straffområdet räddades av Mohammed Al-Owais. Nio minuter in kom målet.

En argentinsk frispark ledde till en liknande situation som den man såg under Englands match i måndags, där Harry Maguire inte fick någon straff.

Rodrigo de Paul tacklades i straffområdet och efter en VAR-granskning signalerade domaren straffspark.

Messi placerade den försiktigt i målvaktens högra sida, trots deras psykologiska försök att distrahera honom.

” Målvakten försöker lura Messi med en pekning. Jag tror inte han kissar på sig över det,” säger SVT:s Daniel Nannskog om straffen.

Jonas Eriksson kritisk

Jonas Eriksson i SVT:s studio kritiserade VAR-kontrollen. Han menar att domarna blev utskällda för att de inte gav Maguire en straff dagen innan, vilket ledde till ett inkonsekvent beslut.

” Det är en fasthållning, där regelboken säger att det ska vara straffspark och ett gult kort för osportsligt uppträdande. Om det är rätt? Regelmässigt ja. Ska VAR gå in på den? Jag tycker nog inte det, då får man ha betydligt högre ribba och framför allt vara konsekvent.”

Ungefär tio minuter senare hade den stora stjärnan en ny chans att göra mål, men han blev avvisad för offside. Inte långt därefter blev Lautaro Martinez coola chip också bortdömt.

Saudiarabien chockade Argentina

I den 51:a minuten kom Saleh Al-Shehri äntligen loss från Christiano Romero och avslutade snabbt i det närmaste öppna målet.

I den 53:e minuten slog Saudiarabien till mot Argentina igen.

Salem Al Dawsari hindrade två andra spelare från att göra mål i straffområdet och gjorde sedan själv ett fantastiskt avslut. Emiliano Martinez kunde inte stoppa det och Argentina förlorade nu med 1-2. Matchen pågår.

Läs mer: om Salem Al Dawsari i Saudiarabien VM-trupp och hans chanser att bli bästa målskytt i VM 2022Vem vinner VM 2022? Saudiarabien har goda chanser enligt oddset på fotbolls-VM 2022 vinnare!  Chans att vinna 1 miljon varje dag här =>