Uppgifter: Qatars Inhyrda Fans Till VM 2022 Talar ut

Qatars Inhyrda Fans till VM 2022

Qatars inhyrda fans talar ut. Expressen befinner sig i Qatar utanför ett hotell där de får chansen att intervjua några av fansen samt gruppen av fans egen talperson? Nu har jag kanske inte gått på en match på ett tag, men kommer ni ihåg någon match där ni hade en talesperson för ”kompisgruppen”?

Expressen tar sig sakta fram till gruppen av människor som dansar på välkomstfesten för Brasilien. En man med en tröja där det står ”Brazil Fans Qatar” står framför dem, nervös och upphetsad. De knackar honom på axeln och frågar om de kan ifrågasätta deras engagemang för Brasilien.

Sedan går det fort. En annan man som hör vår fråga säger att han ska hitta en talesman för gruppen. Processen går snabbt, men när vi börjar ställa frågor begär den första mannen en annan talesman.

Qatars Inhyrda Fans Talar ut

Några minuter senare möter Expressen, Fawaz. Han är född i Indien men bor och arbetar nu i Qatar. Han har länge stöttat Brasilien, men det var först nyligen som de började organisera sig inför VM 2022.

”Det är mest indier som är med, men det är folk från alla möjliga nationer. Vi stöttar Brasilien så mycket vi kan, när de kommer hit ska de inte känna att de är på bortaplan”, säger Fawaz.

Fawaz är medveten om anklagelserna mot dem, men säger att det inte är konstigt att de som indier känner starkt för Brasilien med tanke på historien mellan de två länderna.

”Alla stora stjärnor har följare över hela världen. Maradona, Pelé, har de bara fans från sina länder Nej! Fotboll är en global sport.” 

På frågan om han och hans kamrater i Brasilien Fans Qatar får någon betalning från Qatar, blir Fawaz sur.

”Aldrig, hur kan du ställa den frågan? Vi firar Brasilien här för att det händer här. Oavsett var VM har varit.”

”Oavsett om det var i Sydafrika eller Brasilien, så har vi firat. Den enda anledningen ni i västvärlden känner till oss nu för att det är första gången ni ser det. Ni har inte kollat här innan, utan ni har bara varit där VM har spelats. Man kan betala skådespelare, men inte riktiga fans. ”

Efter att Fawaz avslutat sitt framträdande tackar vi hans vänner och frågar varför han är gruppens valda talesman.

Hans kamrat svarar: 

”Han jobbar för Supreme Committe, så han är bäst att snacka med.” 

Det känns lite skevt, när expressen först börjar intervjua ett slumpmässigt vald fotbollsfan, så blir det fanet tvunget att hämta sin grupps talesperson, den talespersonen hämtar en till talesperson som då är Fawaz som bara råkar jobba för VM arrangören i Qatar. Kanske ett sammanträffande, vem vet?

LÄS MER: Qatar hyr in Fotbollsfans till VM 2022!

LÄS MER: Här kan du streama VM-matcherna gratis samt oddsa på dem!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply