Uppgifter: När Lionel Messi förbereder sig för Argentinas kanske sista VM, kan vi ta en titt tillbaka på hans mest betydelsefulla ögonblick

När Lionel Messi förbereder sig för Argentinas kanske sista VM, kan vi ta en titt tillbaka på hans mest betydelsefulla ögonblick
bet365

Messi, som är 35 år gammal, kommer att försöka motivera Argentina till sin första VM-seger sedan 1986. År 2014 blev den argentinske anfallaren tvåa i Brasilien och förlorade Copa America-finalerna 2007, 2015 och 2016 innan han slutligen lyfte titeln 2021.

Medan Lionel Messi förbereder sig för vad som kan bli hans sista VM ser vi tillbaka på några av de bästa och värsta ögonblicken från hans karriär i Argentina

Lionel Messi första dagen

Hypen kring tonåringen Messi var som störst när han gjorde debut i Argentina. Han valde att spela för dem framför Spanien och gjorde två mål i U20-VM-finalen bara en månad innan han fick sin A-landskamp mot Ungern. Även om han spelade bra slutade det i tårar – bokstavligen.

Messi kom in som inhoppare i andra halvlek och fick bara några minuter på planen innan han hamnade i ett bråk med Vilmos Vanczak. Vanczak tog tag i Messi’s tröja när han sprang förbi, vilket Messi gjorde igen genom att med nöd och näppe fånga honom när han försökte ta sig loss. Men eftersom det bara var ett gult kort för ungraren beslutade domaren att ge Messi ett rött kort istället. Historien säger att Messi grät i omklädningsrummet när han fick reda på detta.

Messi har ofta varit hämmad när han spelat för Argentina, vilket har lett till att vissa tror att hans internationella karriär inte har gått som planerat.

Känslan av spänning och prestige när man vinner en olympisk guldmedalj

Även om Argentinas färger är en besvikelse, har Messi åtminstone fått en olympisk guldmedalj. Han var en nyckelspelare för Barcelona 2008 när han till att börja med inte fick spela för sin klubb i Peking eftersom turneringen kolliderade med Champions League-kvalmatcher. Lyckligtvis hade den nya Barca-bossen Pep Guardiola ett annat perspektiv.

Guardiola, som själv har vunnit en OS-medalj, var fullt medveten om hur mycket mästerskapet betydde för Messi och andra argentinare. Han lät Messi åka iväg för att tävla och han utnyttjade möjligheten – och spelade så småningom en grundläggande roll i Argentinas resa till finalspelet där han satte deras enda mål mot Nigeria. Det är en seger som även Guardiola vårdar.

Läs mer: om Lionel Messi i Argentina VM-trupp och hans chanser att bli bästa målskytt i VM 2022Vem vinner VM 2022? Argentina har goda chanser enligt oddset på fotbolls-VM 2022 vinnare!  Chans att vinna 1 miljon varje dag här =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365