Islands VM trupp 2022 – Isländska truppen till fotbolls-VM 2022!

Islands trupp VM 2018 – isländska truppen till fotbolls-VM 2018!

Islands VM-trupp 2022

Islands trupp till Fotbolls-VM? Nu är det dags att få uppleva lite fotbollshistoria, och det tack vare Islands VM trupp 2022. Vi vet ju att Lars Lagerbäck tog islänningarna till sitt första mästerskap någonsin, då Island kvalade sig in till EM 2016. Se och spela på fotboll live =>

Islands VM trupp 2022 - Isländska truppen till fotbolls-VM 2022!

Landet med bara 300 000 invånare sitter in på de bästa spelarna namnmässigt. Det finns ju inte anfallare som i Uruguay VM trupp 2022, men det finns ett häftigt lagspel som kanske inte något av de andra 32 länderna, inte ens Spanien VM trupp 2022, klarar av att visa upp.

Det är en för alla och alla för en-tänker. Det tog den isländska VM truppen till EM 2016, och nu även till VM. Island fortsätter ju att vara en av de häftigaste fotbollshistorierna just nu, även efter att Lagerbäck lämnade uppdraget som förbundskapten.

Precis som i EM 2016 så väntade ingen att Island skulle vara nära att ta en poäng, ens göra mål. Men de chockade många genom att gå vidare ur gruppen, och skicka ut England ur åttondelsfinalen.

Nu har Islands VM trupp 2022 hamnat i Grupp D i VM 2022, och där finns det ju minst sagt konkurrens. Det går förstås inte att strunta i att ta med Argentina VM trupp 2022, med bland superstjärnan Lionel Messi. Sen finns ju även Kroatien, ett av de bättre länderna från Europa. Afrika är även representerat av stora och starka Nigeria, ett landslag som Lars Lagerbäck tidigare har varit förbundskapten för. Streama VM live här =>

Islands VM trupp 2022 - Isländska truppen till fotbolls-VM 2022!

Islands VM-trupp 2022

En ska aldrig säga aldrig. Det har väl hela det europeiska fotbollsfolket – inte minst England – fått lära sig från islänningarnas Europamästerskap för två år sedan. Men om vi gör så att vi tittare lite närmare på oddsen för fotbolls vm 2022 så lär inte Islands VM trupp 2022 vinna finalen i Moskva den 15:e juli.

Men skam den som ger sig. Förbundskapten Heimir Hallgrimsson och hans mannar kommer att kämpa enda in i det sista. Det är något som vi kan vara säkra på i alla fall. Sen, om det vill säga väl, så kanske de kan ställa till det med problem för några av de större länderna.

  • Bäst på oddsen att Island ska vinna VM: 201.00
  • Fina odds att Island tar sig vidare från gruppen: 9.00
  • Oddsen att islänningarna vinner gruppen: 68,00
  • Bästa oddsen på att Island kommer sist i sin grupp: 2.75

Isländska VM-truppen 2022 fotboll

VM-grupp: Grupp D
Ranking: 22 på FIFAs ranking
Förbundskapten: Heimir Hallgrimsson

I grupp D så lär ju Argentina vinna, men så enkelt är det inte alltid. Argentinarna – som gång på gång får fram några av de bästa spelarna i VM – brukar ha det förtvivlat svårt i stora mästerskap. Dessutom hade de det tufft i kvalet, och gjorde bara 19 mål samt släppte in 16 på 17 matcher. Något som gav landet den fjärde och sista direktplatsen till VM 2022.

Hur som helst så ska vi nu dyka ner i den isländska truppen till VM 2022. Vill du läsa mer om om isländsk fotboll så går det att besöka Islands Fotbollsförbunds sajt.

Islands VM trupp 2022

Här kan en se Islands VM trupp 2022 i sin helhet:

Målvakter: Hannes Thor Halldorsson, Runar Alex Runarsson, Frederik Schram

Försvarare: Kari Arnason, Ari Freyr Skulason, Birkir Mar Saevarsson, Sverrir Ingi Ingason, Hordur Magnusson, Holmar Orn Eyjolfsson, Ragnar Sigurdsson

Mittfältare: Johann Berg Gudmundsson, Birkir Bjarnason, Arnor Ingvi Traustason, Emil Hallfredsson, Gylfi Sigurdsson, Olafur Ingi Skulason, Rurik Gislason, Samuel Fridjonsson, Aron Gunnarsson

Anfallare: Alfred Finnbogason, Bjorn Bergmann Sigurdarson, Jon Dadi Bodvarsson, Albert Gudmundsson

Islands bästa målskytt i VM-kvalet:

Gylfi Sigurosson, som spelar i Everton, gjorde fyra mål i kvalspelet. Det blev han bäste målskytt med för islänningarna.

Islands fotbolls-VM 2022 trupp: spelarna i Islands VM-trupp som kan avgöra VM 2022

Gylfi Sigurosson: Den största spelaren inom isländsk fotboll. Det då eftersom han tillbringat många år i England och Premier League. Vi får se vad frisparksspecialisten Sigursson kan åstadkomma den här VM-sommaren.

Alreo Finnbogason: Här kommer ett intressant anfallsalternativ för Island. För 29-åringen har bland annat spela för La Liga-klubben Real Sociedad, men tillhör nu istället Ausburg, som är från Tyskland.

Hördur Magnusson: Den 25-årige försvararen har varit praktiskt taget ordinarie för sin klubb Bristol City under den gångna säsongen. Därför kommer han att bli viktig för Islands VM trupp 2022 i sommar.

Heimir Hallgrimsson: Efter att Lasse Lagerbäck lämnat sitt jobb så fick assisterande tränaren Hallgrimsson ta över. Och det har han ju gjort väldigt bra. Hans coaching kommer ju vara väldigt viktigt i det här mästerskapet.

Islands spelprogram i VM 2022

Det kommer att smälla direkt för Islands del. Bland annat så handlar det om att spelschemat i VM 2022 gör att islänningarna får möta Argentina direkt. Det blir med andra ord en stenhård batalj mot Leo Messi och Di Maria, med flera.

Här kommer ju Island att behöva få en bra start. För de måste ju undvika en storförlust, för målskillnadens skull. Samtidigt så behövs det kanske rent av tas minst en poäng för att inte behöva bli allt för pressade i de avslutande omgångarna.

Den 22:e juni så möter ju Island Nigeria i Volgograd, och den sista matchen är mot Kroatien den 26:e juni klockan 20:00 svensk tid. Någon av de här matcherna lär Island behöva vinna.

Islands VM-trupp och matcher i Qatar

Bra att tänka på är ju att islänningarna faktiskt slutade före Kroatien i sin VM-kvalgrupp. Så psykologiskt kanske islänningarna – som vann med 1-0 hemma mot Kroatien men förlorade borta med 0-2. Samtidigt är Nigeria faktiskt det lag som tippas att sluta sista i den här VM-gruppen.

Annars är ju dock Nigeria ett bra lag för att tippas sist, samtidigt som Argentina är favoriter att gå långt och vinna stora prispengar i Fotbolls-VM 2022. Men kan Island skaka argentinarna redan i den första matchen?

För gör en det så kommer ju den här gruppen att minst sagt kunna öppna upp sig. Då lär det bli ett stort getingbo, där rent av alla lag kommer att kunna ta sig vidare.

Vanliga frågor om Islands VM trupp 2022

Om vi ska säga något lag som kommer att vinna så lär ju Tyskland VM trupp 2022 att vara ett av de som förväntas gå väldigt långt. Kanske rentav hela vägen till VM-finalen, som då spelas i Moskva den 15:e juli.

För att Islands VM trupp 2022 ska kunna gå dit så krävs det bland annat att islänningarna står för skrällar som att stjäla poäng mot Argentina och Kroatien. Kommer Island kunna fortsätta världens mest häftiga fotbollshistoria? Med en del PL-stjärnor samt en tung sammanhållning så kan ju Island faktiskt lyckas med det.

Island VM trupp 2022 - Isländska truppen till VM i fotboll 2022!

Islands VM trupp 2022

Odds VM 2022 är släppta och det går att se vilka som är favoriter till att vinna VM. Det går självklart att spela på att Islands vinner Fotbolls-VM 2022.

Silly Season har tagit fram allt inför Fotbolls VM 2022, och inte bara Iran trupp VM 2022. Du hittar allt från spelschema alla matcher i VM 2022 och Sveriges matcher i VM till tv-tider och tv-kanaler för Fotbolls VM hos oss. Vi har även tagit fram alla odds på VM 2022 och bäst odds på fotbolls VM.

Letar du info om endast Sveriges matcher i VM 2022? Vi har även tagit fram TV-kanaler för Sveriges matcher och TV-tider för de matcher Sverige kommer att spela. Det går även att se Brasiliens VM-trupp här.

Vem som har rättigheter till Fotbolls VM 2022 är även det klart. Då det kostar är det två bolag som gått ihop och köpt loss sändningsrättigheterna för VM 2022.

Fram till dagens datum så har varken Tyskland, Brasilien, Argentina eller Spanien gått ut med deras officiella VM-trupper. Det har naturligtvis inte storlagen Belgien och Frankrike heller gjort. Det är inte många dagar så de är kommer att släppa trupperna inom kort. Förhoppningsvis redan under denna helg får reda på vilka 23 fotbollsspelare som Danmark och Island har valt ut Qatar-turneringen. Sveriges VM-trupp hittar du här.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply