Uppgifter: Fifa förbjuder ”One Love” Armbindlarna Under VM 2022 i Qatar

Fifa Förbjuder One Love under VM i Qatar

Fifa förbjuder ”One Love”-armbindlarna under VM 2022. Efter att ett antal länder planerade att bära ”One Love”-armband under VM beslutade Fifa att förbjuda dem. De lanserar nu sin egen version av armbandet.

”Vi måste hitta ämnen som alla kan ställa sig bakom”, säger Fifas orfördande Gianni Infantino.

Tyskland planerar att gå mot strömmen och ignorera förbudet, ett initiativ som startade i Holland. Nu, inför VM i Qatar, har ett antal europeiska länder beslutat att följa efter.

Kampanjen ”One Love” skapades för att visa stöd för integration under och efter fotbolls-VM 2022. I september anslöt sig nio europeiska länder till kampanjen, däribland Sverige. De som kvalificerade sig för att spela i VM valde att bära en kaptensbindel med en speciell design för att sprida medvetenhet om rörelsen.

I ett mejl till Expressen i september skrev det europeiska fotbollsförbundet Uefa att de ”helhjärtat stöder kampanjen”.

Fifa förbjuder ”One Love” – Vissa EU Länder Planerar att Trotsa Förbjudet

Nedan kan ni se snabbt vilka EU länder som stöttar ”One Love” och ”Pride” kampanjerna öppet. Dessa länder hade samtliga planerat att visa sitt stöd för rörelserna genom att använda deras armbindlar under matcherna i VM 2022 i Qatar. Frågan är bara nu, vilka kommer gå igenom med att trotsa Fifas ”One Love” förbud?

Men det gör inte Fifa. 
Se och spela på fotbolls VM 2022 live =>

Se och spela på VM 2022 i Qatar!

Användningen av ”One Love”-armband kommer inte att tillåtas i VM, vilket Fifas president meddelade på idag, dagen innan evenemanget börjar.

I stället för ”One Love” armbanden och ”Pride” armbanden kommer det nu att finnas armband med budskap som har utvecklats och godkänts av Fifa.

”Vi har regler kring armbanden. De tilldelas till lagen av Fifa. Vi har en del universella kampanjer. Vi måste hitta ämnen som alla kan ställa sig bakom. Det är ett viktigt element för oss. VM:s fotbollsplaner ska handla om fotboll och globala frågor”, säger Infantino.

Fifa skriver vilka kampanjer som kommer att exponeras på pärmarna, och de varierar beroende på vilket skede av VM-slutspelet som pågår.

Fifa förbjuder ”One Love”-armband under fotbolls-VM 2022 i Qatar

Fifa har meddelat att de kommer att förbjuda ”One Love”-armband under fotbolls-VM 2022 i Qatar. Detta kommer efter att ett antal länder meddelat att de kommer att bära dem för att stödja kampanjen ”One Love”, som är tänkt att främja integration under och efter turneringen.

Dessa är Fifas Godkända Budskap:

  1. Första gruppspelsomgången: #FootballUnitesTheWorld
  2. Andra gruppspelsomgången: #SaveThePlanet
  3. Tredje gruppspelsomgången: #ProtectChildren #ShareTheMeal
  4. Åttondelsfinal: #EducationForAll #FootballForSchools
  5. Kvartsfinal: #NoDiscrimination
  6. Semifinal: #BeActive #BringTheMoves
  7. Bronsmatch och Final: Football Is Joy, Passion, Hope, Love and Peace – #FootballUnitesTheWorld

Englands fotbollsförbund berättade igår att de hade ansökt om att få bära ”One Love”-bindeln under VM för två månader sedan, men tyvärr aldrig fått något svar. De sa att de skulle betala alla böter för att få spela med den.

Trots att det strider mot Fifas regler har Tyskland beslutat att bära One Love-armbandet under sin öppningsmatch mot Japan. Detta trots tillkännagav lagkapten Manuel Neuer i lördags.

”Det tyska förbundet stöttar oss och vi är inte rädda för några konsekvenser”, säger Neuer.

De engelska och walesiska fotbollsförbunden har också meddelat att ländernas kaptener kommer att bära One Love-armbandet, vilket rapporterats av The Guardian.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply