Colombias VM trupp 2022 – Colombianska truppen till fotbolls-VM 2022!

Colombias VM trupp 2018 – colombianska truppen till fotbolls-VM 2018!

Colombias VM-trupp 2022

Colombias spelartrupp till Fotbolls-VM? När det gäller den sista gruppen, alltså VM:s grupp H, så är Colombias VM trupp 2022 favoriter att gå vidare som etta. Vi har ju själva sagt på den här redaktionen sagt att Grupp H i fotbolls-VM är dödens grupp. Se och spela på fotboll live =>

Colombias VM trupp 2022 - Colombianska truppen till fotbolls-VM 2022!

Det här tycker vi beror på det faktum att det egentligen inte finns några eller någon jättefavorit i den här gruppen. Det är klart att dagens lag, den colombianska VM-truppen, är ett av de lagen som tippas få vidare och det tillsammans med Polen.

Men det är inga självskrivna favoriter. För bland annat så är ju inte Colombia någon direkt stormakt i fotbollssammanhang, även om de fått fram en bra trupp i år igen. För till exempel så är årets  mästerskap det blott sjätte i landets historia för Colombia. Och tidigare har de bara mäktat med att vinna Copa America en gång, och det var 2001.

Så att det kommer bli ett tufft äventyr för samtliga lag i VM-grupperna 2022 är ju inget som är konstigt. Men att det kommer bli extra tufft för grupp H, med bland annat Colombia, är ju något som också står klar när vi tittar närmare på den.

Om vi får lov att dra en liten gissning så kommer vi ändå vilja påstå att den colombianska VM truppen 2022 är viss favorit att vinna gruppen, och framför allt att gå vidare. Sen kommer ju Polen, men det kan bli jämt mot Senegal. Fast Japan bör inte räknas bort heller. Streama VM live här =>

Colombias VM trupp 2022 - Colombianska truppen till fotbolls-VM 2022!

Colombias VM-trupp 2022

Det vi alltså har sett i efter att titta på oddsen för fotbolls VM är att Colombia är favorit att ta hem Grupp H. Faktum är ju att colombianerna rent av har bra odds på att kunna vinna VM. Det beror bland annat på att om de går vidare, så får de spela mot (troligtvis) Belgien eller England. Två stora och bra nationer, men inga övermäktiga länder.

Så att Colombia går vidare är det som de flesta förväntar sig. Men vad säger då egentligen oddsen? Låt oss titta på några exempel på olika situationer, för hur det skulle kunna gå för det colombianska landslaget den här sommaren.

  • Bäst på odds att Colombia vinner hela VM: 21.00

Colombianska VM-truppen 2022 fotboll

VM-grupp: Grupp H
Ranking: 16 på FIFAs ranking
Förbundskapten: José Pekerman

José Pékerman, den argentinska gurun på Colombias tränarbänk, har varit där sedan 2012 och tagit Colombia till två raka världsmästerskap, något som bara hänt en gång, och det var 1994 och 1998. Han har oavsett vad en väldigt talangfull trupp att jobba med, något som ni kommer att få bevis på snart. För faktum är ju att Colombia VM trupp 2022 har kvaliteter nog att ta sig långt när VM avgörs i Qatar i sommar.

Läs mer om Colombia här på det colombianska fotbollsförbundets hemsida.

Colombias VM trupp 2022

Här ser en hela Colombias VM trupp 2022 för alla intresserade!

Målvakter: David Ospina, Camilo Vargas, Jose Fernando Cuadrado

Försvarare: Cristian Zapata, Davinson Sanchez, Santiago Arias, Oscar Murillo, Frank Fabra, Johan Mojica, Yerry Mina

Mittfältare: Wilmar Barrios, Carlos Sanchez, Jefferson Lerma, Jose Izquierdo, James Rodriguez, Abel Aguilar, Mateus Uribe, Juan Fernando Quintero, Juan Guillermo Cuadrado

Anfallare: Radamel Falcao, Miguel Borja, Carlos Bacca, Luis Fernando Muriel

Colombias resultat VM 2022

För Colombia så började dock inte VM 2022 i fotboll på bästa sätt. Det tog bara knappt ett par minuter innan de drog på sitt ett rött kort (målchansutvisning) och sen var 1- till Japan, på straff. Sen blev det dock en riktigt stabil 3-0-vinst mot Polen och sen 1-0 mot Senegal för att säkra avancemang till åttondelsfinal i VM 2022.

Colombias bästa målskytt i VM-kvalet:

James gjorde sex mål under VM-kvalets tre långa år i Sydamerika. Det var det bästa i Colombia, och bland de bästa på hela kontinenten

Colombias fotbolls-VM 2022 trupp: spelarna i Colombias VM-trupp som kan avgöra VM 2022

David Ospina: Något som borde oroa de colombianska fotbollsfansen är målvaktsfrågan. För förstemålvakten David Ospina hann bara med att spela fem matcher i ligan samt tio i Europa League för sitt Arsenal under den gångna säsongen.

Yerry Mina: 23-årige Yerry Mina tillhör FC Barcelona, men har inte kunnat slå sig in i startelvan. Dock lär han bli väldigt viktig för Colombia under den här turneringen.

James Rodriguez: Det råder inga tvivel om att James är en av de populäraste colombianska fotbollsspelarna – någonsin. Med sina 23 starter, sju mål samt elva assist, i Bayern Munchen så kan han bidra med mycket på mittfältet.

Radamel Falcao: Trots att Monaco inte blev den dominanta klubb som de hoppats på, så blev det ändå en ny fin säsong av anfallaren. Bland annat med 18 mål i ligaspelet samt tre stycken baljor i Champions League.

Colombias spelprogram i VM 2022

För Colombias del så kommer Japan i Saransk den 19:e juni att vara den första matchen. Det kan bli extra viktigt att ta tre poäng här direkt, eftersom Japan är det bottentippade laget som finns i den här gruppen.

Sen kommer ju den polska VM truppen 2022 att stå för motståndet när de båda lagen åker till Kazan för att spela den 24:e juni. Det här mötet kan avgöra vilka som kommer att vinna gruppen kontra vilket lag som slutar tvåa.

Men faktum är ju att vi inte heller ska räkna bort Senegals VM trupp 2022, med bland annat Liverpools Mané. För det här defensivt och kontringsstarka laget kommer ju absolut att kunna bli ett orosmoln. Så det blir en svår nöt att knäcka för colombianerna.

Colombias VM-trupp och matcher i Qatar

Den match som Colombia väntas vinna på förhand i VM:s gruppspel är väl egentligen bara mot Japan. För även om colombianerna är småfavoriter, just nu, mot de andra länderna så är inte de alls lika säkra.

För japanerna har gått ner sig aningen. Men så väl Polen som Senegal skickar ner riktigt starka VM-trupper. Det är fotbollsnationer som på sitt bästa humör kommer att ge Colombia en ny VM-mardröm.

Vanliga frågor om Colombias VM trupp 2022

I den här truppen kommer det bli viktigt att se ifall David Ospinas matchning i Europa League för Arsenal blir tillräckligt för att han ska komma i form. Samtidigt får vi se om den Barca-bänkade 23-åringen Mina kommer att komma upp i en bra nivå.

Framåt så finns det ju en hel del att ta av för Colombia. Inte minst så blir James Rodriguez samt Radamel Falcao två kuggar. Men det finns så mycket mer, om colombianerna skulle vilja ösa på. Bland annat så går det att hitta Juan Cuadrado som Carlos Bacca och Luis Muriel i Colombias VM trupp 2022.

Colombia VM trupp 2022 - Colombianska truppen till VM i fotboll 2022!

Colombias VM trupp 2022

Odds VM 2022 är släppta och det går att se vilka som är favoriter till att vinna VM. Det går självklart att spela på att Sydkorea vinner Fotbolls-VM 2022.

Silly Season har tagit fram allt inför Fotbolls VM 2022, och inte bara Colombias VM trupp 2022. Du hittar allt från spelschema alla matcher i VM 2022 och Sveriges matcher i VM till tv-tider och tv-kanaler för Fotbolls VM hos oss. Vi har även tagit fram alla odds på VM 2022 och bäst odds på fotbolls VM.

Letar du info om endast Sveriges matcher i VM 2022? Vi har även tagit fram TV-kanaler för Sveriges matcher och TV-tider för de matcher Sverige kommer att spela. Det går även att se Brasiliens VM-trupp här.

Vem som har rättigheter till Fotbolls VM 2022 är även det klart. Då det kostar är det två bolag som gått ihop och köpt loss sändningsrättigheterna för VM 2022.

Än så länge har varken Tyskland, Brasilien, Argentina eller Spanien publicerat deras officiella trupper. Det har inte Belgien och Frankrike heller gjort. De är tvungna att släppa de officiella trupperna inom några dagar. Under helgen får vi förmodligen även reda på vilka 23 spelare som Danmark och Colombia har valt ut Qatar-turneringen. Sveriges VM-trupp hittar du här.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply