Nya förslaget – VM kan utökas till 40 lag

VM kan gå samma öde som EM till mötes genom en utökning

Nästa sommarens EM-slutspel kommer vara den första upplagan någonsin som inkluderar 24 lag istället för 16. Nu kan FIFA gå samma väg genom att öka deltagandet från 32 lag till 40.

FIFA är inte den mest välskötta organisationen på många sätt. 2015 har varit ett tufft år för organisationen då det har kommit fram bevis på att både VM i Ryssland och VM i Qatar har varit köpta. Därför har FIFA stängt av både Sepp Blatter och Michel Platini för att undersöka vad som verkligen har hänt bakom kulisserna.

Det är sedan tidigare klart att Sepp Blatter kommer avgå som president i februari då en ny president kommer röstas fram av medlemsländerna. Om organisationen blir bättre, renare och öppnare återstår att se, men det är ett bra steg mot ett ärligare internationellt fotbollsförbund. Och mitt i soppan med alla FIFA-pampar som grips så kommer en positiv nyhet – VM kan utökas till 40 lag.

Kan ändras till VM 2026

Enligt ansedda BBC Sports så har förslaget tagits upp av FIFA:s exekutiva kommitée och man behöver faktiskt inte någon omröstning av medlemsländerna för att få igenom förslaget. Om kommitéen röstar igenom förslaget kan vi alltså få ett VM-slutspel som inkluderar 40 lag istället för dagens 32. Den eventuell förlängningen kommer dock ske först 2026 eftersom 2018 och 2022 redan har planerat sitt slutspel för 32 lag.

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365
bet365