De kan ersätta Blatter som FIFA-president

Platini en av sju kandidater inför presidentvalet

Under onsdagen släppte FIFA listan på de sju kandidater som kan ersätta Sepp Blatter på presidentposten. Michel Platini, just nu avstängd från all fotbollsrelaterad aktivitet, är ett av namnen på listan.

Sepp Blatter, 79, kommer snart att få en ersättare på posten som president för det internationella fotbollförbundet FIFA [Fédération Internationale de Football Association]. Den 26 februari 2016 äger presidentvalet rum på en extrainsatt kongress i Zürich. Det är medlemsländerna själva som röstat fram kandidaterna.

FIFA har nu släppt en lista på de sju kandidater som är aktuella för att ta över presidentposten. David Nakhid från Trinidad & Tobago hade anmält sitt intresse, men fick inte de fem nomineringar som krävdes för att få en plats på listan. Däremot återfinns Michel Platini, som för närvarande är avstängd från fotbollen, som ett av namnen.

De sju kandidaterna är följande: Prins Ali, Musa Hassan Bility, Jérôme Champagne, Gianni Infantino, Michel Platini, Shejk Salman, Tokyo Sexwale.

Alla kandidater, förutom Platini, kommer granskas av valkommittén i en så kallad ”integritetskontroll”. Efter det att hela processen är färdig kommer valkommittén formellt meddela vilka kandidater som får ställa upp i valet.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply