Lista: Fem stora transfers som kan ske i sommar

Paul Pogba till Manchester United
bet365

Fem stora transfers som kan ske i sommar

Varje sommar görs det stora värvningar i Europa. Sommaren 2009 flyttade världsstjärnan Cristiano Ronaldo till Real Madrid, 2013 flyttade Neymar till Barcelona och i fjol lämnade Angel Di Maria Manchester United för PSG. Det här året är inget undantag. Redan nu är det klart att Zlatan Ibrahimovic går till Manchester United och att Mats Hummels har skrivit på för Bayern München, bland annat.

Men det kommer absolut inte att ta slut där. Ända till transferfönstret stänger i slutet av augusti kommer Europas större, och lite mindre, klubbar att värva spelare. Klubbar som exempelvis Manchester UnitedReal MadridJuventusBarcelonaAtlético MadridChelsea och Manchester City kommer att göra allt för att förstärka sina nuvarande trupper.

Samtidigt kommer andra föreningar i Premier LeagueLa LigaSerie A och Bundesliga att försöka göra samma sak. Men vad är egentligen de fem hetaste potentiella värvningarna i sommar?

De fem hetaste värvningar som kan hända sommaren 2016

Vid tidigare tillfällen har vi på Silly Season Sverige gjort listor om de lyckligaste ögonblicken i Cristiano Ronaldos karriärtio fotbollsspelare som behöver gå i pension och sju anledningar till att Portugal vann EM 2016. Innan ni kollar upp vad som står på de listorna rekommenderar vi först att ni läser om fem stora transfers som kan ske i sommar.

5. N’Golo Kanté till Chelsea

N’Golo Kanté var en framträdande spelare i Premier League-mästaren Leicester City under säsongen 2015/2016. Nu påstås spelaren vara på väg till ligarivalen Chelsea. På grund av detta är det omöjligt att undvika att göra kopplingar till landsmannen Claude Makelele, som spelade på Stamford Bridge mellan 2003 och 2008. Kanté liknar Makelele väldigt mycket, då han sliter som ett djur och är en fantastisk bollvinnare på samma sätt som Makelele tidigare var. Skulle han gå till Chelsea kan han bli otroligt viktig för de blå och göra så att man återtar sin plats bland topplagen i den engelska ligan.

4. Dimitri Payet till Real Madrid

Dimitri Payet har gått ut och sagt att han med 100 procents säkerhet stannar i West Ham. Men de flesta vet att det fotbollsstjärnor säger inte alltid behöver vara sant, fråga bara Fabian Delph. Under sommaren har Payet kopplats ihop med Real Madrid. Skulle ett alldeles för bra bud komma till Londonklubben kan det bli svårt för både West Ham och Payet att säga nej till Champions League-mästaren.

3. Pierre-Emerick Aubameyang till Atlético Madrid

Pierre-Emerick Aubameyang har gjort stor succé sedan han flyttade till Borussia Dortmund. Spelaren har blivit känd för sin snabbhet och målfarlighet under sina tre år i föreningen. Han gjorde 25 mål i Bundesliga 2015/2016 och kom tvåa i skytteligan bakom Robert Lewandowski.

På grund av succén i Dortmund har anfallaren ryktats bort från klubben. Ett av de starkaste ryktena har placerat Aubameyang i Atlético Madrid. Skulle han flytta till La Liga skulle han kunna bli ovärderlig för den spanska klubben.

Aubameyang jagas även av Manchester City.

2. Gonzalo Higuain till Juventus

Gonzalo Higuain kan lämna Napoli i sommar. En flytt i sig skulle vara dålig för Napoli, men väljer spelaren att flytta till Serie A-rivalen Juventus kan det bli förödande. Turinklubben har varit överlägsen i Italien under de senaste åren och har vunnit ligan fem säsonger i rad. Skulle man locka till sig skyttekungen från den största konkurrenten kan segertåget fortsätta i många år. Dessutom kan det innebära att Juventus kan utmana på allvar i Champions League.

1. Paul Pogba till Manchester United

Beslutet att inte ge Paul Pogba chansen i Manchester United kan vara ett av Sir Alex Fergusons största misstag. Sedan dess har spelaren dominerat i Serie A och blivit en världsstjärna i Juventus. Nu vill fransmannens före detta klubb locka tillbaka honom till Old TraffordJose Mourinho vill knyta till sig mittfältaren, som kan bli väldigt dyr. Det här kan till och med bli den dyraste övergången någonsin.

Även Real Madrid jagar Pogba.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply