FC Barcelonas ”nya” Camp Nou kostar 600 miljoner euro

bet365

FC Barcelonas arena Camp Nou byggs ut

Barcelonas vice-president Javier Faus lovordar utbygget av den ikoniska arenan.

Mitt under pågående säsong håller FC Barcelona på att planera utbyggandet av Camp Nou. Arenan som har varit klubbens hemmaplan sedan 1957 förväntas komma att rymma 105 000 åskådare – där alla läktarsektioner är under tak. Något som skiljer sig från nuläget, då endast små delar av arenan har skydd ovanifrån.

FC Barcelonas nya fotbollsarena Camp Nou kommer att kosta 600 miljoner euro

Vad kostar FC Barcelonas fotbollsarena Camp Nou att bygga ut? Kostnaden för projektet sägs komma att bli upp emot 600 miljoner euro, vilket motsvarar ungefär 5.2 miljarder svenska kronor. De sista besluten kommer att tas av styrelsen i april, varefter en fyra år lång period av utbyggande förväntas börja 2017. Fram tills dess lovordar klubbens vice-president Javier Faus idén.

– Det kommer att bli det viktigaste projektet inom sitt fält i hela landet och världen, säger Faus till klubbens hemsida. Ingen annan arena har ett projekt att jämföra med det vi gör. Inte London, Paris, New York, Milano, Rom eller Madrid. Ingen stad har något som kan jämföras med vad vi planerar att bygga.

Faus menar också att projektet kommer att innefatta en uppgradering av La Masia-akademin, samtidigt som klubbens basketlag kommer att förflyttas till att vara under samma tak som fotbollsarenan. Han är också snabb med att påpeka att pengarna som kommer läggas på detta inte påverkar Gerardo Martinos transferbudget.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply