EXTRA: Neymar vill flytta till Katalonien – efter säsongen

Världens kanske hetaste talang just nu jagas av flera europeiska klubbar. PSG och FC Barcelona sägs vara de två enda konkreta klubbar som Neymar kan tänka sig flytta till. Barcelona ligger närmast en övergång.

Enligt SPORT har Barcelonas ordförande, Sandro Rosell, förhandlat fram ett “förtids-kontrakt” med Neymar. Katalansk press har tidigare rapporterat att Barcelona har gett en viss förtidssumma till Santos för Neymar. I det avtalet som bägge klubbarna var överens om var en kraftig punkt med. Om Santos skulle bestämma sig för att sälja Neymar till en annan klubb skulle klubben bli skyldig Barcelona 40 miljoner euro. 

Santos var under ett tag riktigt illa ute i tabellen. Klubben var farligt nära nedflyttningsplatserna men lyckades kämpa sig uppåt i tabellen. Trots att man har kämpat sig upp till en 11:e plats anses denna säsong vara en fullständig katastrof för klubben. Neymar ska enligt SPORT, som hänvisar till brasiliansk press, vara missnöjd med hur saker och ting har sett ut och är villig att lämna redan efter denna säsong om inte klubben kvalificierar sig till Copa Libertadores. 

Neymars officiella hemsida har kraftigt förnekat ryktena och skriver att “allting är bara spekulationer för tillfället vad det gäller Neymars framtid”. Det återstår att se vad som händer efter säsongen. Om Santos inte kvalificierar sig för Copa Libertadores nästa säsong kan precis vad som helst hända. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply