EXTRA: Flyttat datum för VM?

bet365

CNN rapporterar på onsdagseftermiddagen, att VM i Qatar 2022 kommer att flytta datum. I stället för ett klassiskt sommar-VM ska turneringen spelas mellan den 15:e november och den 15:e januari, sade FIFA:s generalsekreterare, Jérôme Valcke, till fransk radio på onsdagen.

Anledningen till bytet är väderförhållandena, då det i Qatar under sommaren kan bli uppemot 50 grader i solskenet. Under hösten och vintern ligger medeltemperaturen på 25 grader, något som fått förbundet att vilja flytta speltiden för världsmästerskapet.

– Om man spelar i november-december så är väderförhållandena som bäst. Då kan man spela i temperaturer som är jämförbara med en varm vår i Europa med en medeltemperatur på 25 grader. Det skulle vara perfekt för att spela fotboll, sade Vacke till Sky Sports.

Beslutet har ännu inte klubbats igenom och enligt vicepresident, Jim Boyce, lär det inte göras förrän tidigast i slutet på året.

– Ett beslut kommer inte att fattas förrän tidigast i slutet på året. Det här är ett beslut som ska fattas av FIFA:s exekutiva kommité. Jag är väldigt överraskad av detta uttalande, sade Boyce till den brittiska tidningen.

Qatar vann omröstningen i 2010, i den sista omgången där man fick 14 röster mot USA:s åtta.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply