Experten: Barcelona borde ta tillbaka Pep Guardiola

La Liga-experten tror på återkomst – Pep Guardiola återvänder till Camp Nou?

Barcelona har gett sig ut på jakt efter en ny tränare till den kommande säsongen. Många namn har dykt upp på den åtråvärda listan för jobbet att coacha ett av världens bästa klubblag. Sky Sports La Liga-expert Guillem Balague anser dock att Barca satsar för lågt – och att man borde ta hem Pep Guardiola igen.

För ett antal omgångar sedan blev det klar att Barcelonas nuvarande tränare, Luis Enrique, kommer att lämna den katalanska storklubben efter säsongen. Direkt började jakten på en ny tränaren för FC Barcelona, som den här säsongen ser ut att kunna missa chansen till att vinna både ligan och Champions League.

De namn som dykt upp har framför allt varit mindre tränarnamn, även om de är stora i Spanien. Exempelvis Sevillas Jorge Sampaoli och Athletic Clubs Ernesto Valverde. Det är något Sky Sports La Liga-expert Guillem Balgue tror skulle vara helt fel väg att gå.

”De ska inte sitta barnvakt”

SE ÄVEN: Så mycket hade Pep tjänat i Barcelona

– Jag kommer själv ihåg när Real Madrid körde på samma taktik med mindre kända tränare, som Juande Ramos, Carlos Queiroz och Vanderlei Luxemburgo… det var som om Real Madrid trodde att de bara behövde ta in en barnvakt för att sedan låta världsstjärnorna göra jobbet. Så fungerar det inte.

Nu tycker Balague att Barcelona ska undvika att gå i samma fällan.

Barcelona borde gå för de stora namnen först, framför allt med att försöka få tillbaka Pep. Om inte det funkar kan de gå på plan b, säger experten i sin La Liga-podd.

Enligt Ballague är det inte omöjligt att Pep, som haft en tuff första säsong i Manchester City, skulle vara intresserad av att flytta tillbaka till La Liga-giganten.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply