Exklusivt: Svenske målvaktstalangen om intresset från Nottingham

Louai Rahim skulle kunna vara vilken 16-åring som helst, men det finns en stor skillnad. Trots sin låga ålder har han provspelat för några av Englands välkända klubbar, Brentford FC och Nottingham Forest som båda spelar i den engelska andradivisionen.

– När jag var 15, i augusti 2013, kontaktade Brentford mig och undrade om jag ville träna med dem under en vecka, säger Louai och fortsätter. Självklart blev jag väldigt glad men samtidigt kände jag mig stressad. Det var ju första gången jag skulle träna med en klubb utanför Sverige och det kändes helt enkelt väldigt stort.

 Bara någon månad senare fick han chansen att åka till England igen och provträna, denna gång var det Nottingham Forest som blivit så pass imponerade av Louais målvaktsegenskaper att man valt att kontakta honom. Han beskriver hur han både kände sig nervös och imponerad när han kom fram till den klassiska klubbens träningsanläggning.

 – Jag blev jättenervös först, men min bror och min vän som följde med som stöd tog ner mig på jorden igen. Men när jag väl kom in blev jag väldigt imponerad, man kan inte jämföra träningsanläggningarna i Sverige och England alls, till exempel hade de två anläggningar med åtta respektive fem fotbollsplaner. De hade dessutom mycket, mycket finare gräs än här hemma i Sverige. Och jag har faktiskt fortfarande kontakt med Forest.

 Det var inte bara antalet planer som gjorde intryck på Louai, även det som fanns i anläggningens byggnader imponerade på honom.

– De hade alla olika slags rum du kan tänka dig, det var allt ifrån stora gym och matsalar till konferens- och mötesrum. Det var faktiskt mycket större än man tänker sig innan man kommer dit.

 Louai, som även fick chansen att delta i en match under sin vecka i Nottingham, spelar även fotboll på hög nivå hemma i Sverige, i Göteborgs-klubben Västra Frölunda. Och även om han just nu är på väg till den lite större klubben Örgryte, som fostrat spelare som Marcus Allbäck, säger han att han fortfarande har ett stort hjärta för klubben som han har spelat för under i stort sett hela sitt liv.

– Jag känner till klubben väl och vet att de är beredda att elitsatsa på oss ungdomar och, sist men inte minst, har jag ett oerhört stort hjärta för klubben.

 Samtidigt erkänner Loaui att han är redo att offra lite av sitt hjärta för att få chansen att utvecklas till en ännu bättre spelare.

– Ja, jag känner att jag vill testa något nytt och jag känner att jag kan utvecklas ännu mer i Örgryte då de har ett väldigt bra juniorlag och dessutom en målvaktstränare, något jag inte har haft tillgång till i Västra Frölunda.

 Louai som bara har stått målvakt i drygt ett och ett halvt år, sedan sommaren 2013, är först blygsam när jag frågar om hur han rankar sig själv.

– Oj, svår fråga. Men tack vare att jag är relativt bra på fötterna tror jag ändå att jag är topp 15 i Sverige på min position och i min åldersklass.  

 När jag ber Louai drömma fritt om vart han helst skulle vilja spela i framtiden dröjer det inte länge innan han svarar.

– Haha, enkel fråga. Inter. Jag har hejat på dem sedan 2006 då Zlatan skrev på för klubben och dessutom anser jag att de har de bästa fansen i världen och därutöver är en klubb full av passion.

 Och till sist, i vilken klubb ser du dig själv spela i om tio år?

Jag ser mig själv i en klubb som spelar i någon av de fem största ligorna i Europa. Helst Inter!

 

Fakta

Namn: Louai Rahim

Ålder: 16

Längd: 185 centimeter

Vikt: 74 kg

Karriär: Västra Frölunda 2004-2012, BK Häcken 2012, Västra Frölunda 2012-

Idol: Javier Zanetti

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply