EXKLUSIV INTERVJU: Liverpool-talangen Kristoffer Peterson

Berätta lite kort om dig själv… Var du kommer ifrån, vilken är din favoritposition och hur du är som spelare.

Kristoffer Peterson: Jag kommer från Göteborg, spelade tidigare i div 2-klubben Sävedalens IF. Min favoritposition är när jag spelar som yttermittfältare. Men har även spelat i nr 10-rollen och nr 9-rollen. Jag är en positiv spelare som gillar att utmana och skapa chanser.

Hur var det att lämna Sverige för att spela för Liverpool?

Kristoffer Peterson: Jättesvårt, jag var inte van med det professionella i en klubb innan jag kom till Liverpool. Det var lite att jag fick förstå själv i Sävedalen, tro mig inte fel, ja älskade att spela för dem. Men som de flesta förstår är det en väldig skillnad på Sävedalen och Liverpool.

Var det någon i din familj som följde med till Liverpool för att bo där med dig?

Kristoffer Peterson: Jag flyttade inte ensam till en början, men mer vill jag tyvärr inte svara på pga personliga saker.

Tror du att det var viktigt för dig att ha någon du känner väl med dig till Liverpool från början för att kunna utvecklas och ta dig till där du är nu?

Kristoffer Peterson: Det hjälpte mig jättemycket, när jag blickar tillbaka så är jag inte 100 på att jag hade fått sådan positiv start i klubben utan dem jag hade med mig. Är jättetacksam för det.

Är det stor skillnad på ungdomslagen i England jämfört med dem i Sverige?

Kristoffer Peterson: Ja de tror jag. När jag var 13 så tränade jag med ÖIS u19, och det var tufft. Men jag tror det är en ganska stor skillnad.

Vilka är dina största idoler inom och utanför fotbollen?

Kristoffer Peterson: Inom fotbollen har det alltid varit Cristiano Ronaldo, även Allbäck var en stor idol för mig och är det även idag. En förebild för hur man ska vara på och utanför planen. Utanför är det Ari Gold eller Harvey Spector, haha!

Vilka har varit dina bästa upplevelser i England som fotbollsspelare?

Kristoffer Peterson: Att få träna med a-laget och spela på Anfield.

Vilka brukar du hänga med i laget och vad gör ni mellan träningar?

Kristoffer Peterson: Det är väldigt olika, Ryan Mclaughlin är min bästa vän här. Mellan träningarna är de mycket biljard och pingis.

Har träningarna förändrats med Alex Inglethorpe istället för Rodolfo?

Kristoffer Peterson: Det är liknande träningar, mycket passningsspel och teknik.

Vad tycker du om NextGen och ett U21-Premier League? Tror du standarden höjs med turneringar som t.ex. NextGen?

Kristoffer Peterson: Ja absolut, det är mer internationellt och sägs av stora namn som Dalglish att det är som ungdomslandslagsmatcher. Man blir jämförd hur man ligger till i Europa med spelare i sin ålder.

Ok sista frågan är en klassiker… Var ser du dig själv om 5 år?

Kristoffer Peterson: Folk säger att det inte är fel och drömma, och kanske har jag livlig fantasi, men utan det som kommer jag aldrig komma dit. Drömmen är att spela i Liverpools a-lag. Ett mål som jag måste ha.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply