Everton vill knyta åt sig Kasper Schmeichel

Premier League-mästaren högst upp på Evertons inköpslista

De blåa från Liverpool vill förstärka målvaktsposten i sommar genom att värva in dansken som ersättare till nuvarande burväktaren Joel Robles. Robles kontrakt löper ut sommaren 2018 och Everton uppges nu se hans efterträdare i Schmeichel.

Kasper Schmeichel har hyllats välförtjänt efter förra säsongens otroliga Premier League-vinst med Leicester. Under nuvarande säsong är Leicester tillbaka i de tabellpositionerna som man förväntar sig. Klubben riskerar för närvarande att vara en av de som slåss om nedflyttning vid säsongens slut, men med sina fina prestationer ser Schmeichel inte ut att följa med laget ner vid en eventuellt nedflyttning.

Nu uppger Mirror att Everton ska vara sugna på att knyta till sig Schmeichel. Nuvarande förstamålvakten Joel Robles kontrakt sträcker sig fram till sommaren 2018 och Everton prioriterar nu att hitta en ersättare. En ersättare som man verkar ha funnit i den danske målvakten.

Leicester och Schmeichel slåss just nu för sin överlevnad i Premier League, men om nedflyttning skulle bli ett faktum ligger en flytt nära till hands för målvakten.

Evertons tränare Ronald Koeman ska vara en stor beundrare av Schmeichel och ser gärna att dansken blir en framtida spelare i klubben. Detta trots storspel av Joel Robles under säsongen.

Enligt Mirror skulle en försäljning av Robles finansiera ett köp av Schmiechel. Ett köp som nämns kosta Liverpool-klubben 15 miljoner pund.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply