Everton enkelt vidare i FA-Cupen

FA Cupen fortsätter med sextondelsfinaler för att gallra lagen till när tävlingen börjar dra ihop sig på allvar. I dag var det de båda Premier League-lagen Everton och Swansea som gjorde upp om avancemang, i Goodison Park i Liverpool. Där var det sedermera hemmalaget som drog det längsta strået.

Matchen fick en brakstart när Evertons mittback Sylvain Distin frispelade lagkompisen Lacina Traoré i boxen, varifrån han enkelt kunde pricka in ledningsmålet. Men gästerna svarade snabbt. Efter en offensiv hörna behöll Swansea spelet inom laget, vilket slutligen mynnade ut i ett väl avvägt inlägg som möttes perfekt av Jonathan de Guzmans panna och in i mål.

Vid lika läge kom lagen sedan ut till den andra halvleken i väntan på ett avgörande. Det dröjde inte länge för det att komma. Återigen var det hemmalaget som inledde målskyttet i halvleken, denna gång efter en tacksam bjudning från motståndarförsvaret. En missriktad passning snappades upp av Steven Naismith, som enkelt kunde placera in bollen i ett relativt övergivet mål.

Swansea skulle få det än mer motigt kort därefter. Tidigare målskytten Naismith blev då neddragen i straffområdet, varpå domaren Kevin Friend inte kunde göra mycket annat än att peka på straffpunkten. Straffen togs i sin tur om hand av Evertons Leighton Baines, som utan problem fastställde slutresultatet till 3-1 från elva meter. I och med det har vi mer FA Cup-spel att vänta från Everton i vår, till skillnad från Swansea.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply