LISTA: Europas största arenor – största arenan i Europa

LISTA: Europas största arenor - största arenan i Europa

Topp 10: Europas största fotbollsarenor

Europas största arenor? Vilka är de största arenorna i Europa? Vilka är Europas största arenor? Många vill veta mer om de största arenorna i Europa är. Det finns många arenor i Europa som används till annat än fotboll. En annan sport som är väldigt populär är Rugby och i Irland och England finns flera stora arenor som endast är byggda för att spela rugby.

Stora fotbollsarenor i Europa? Ifall man jämför Spaniens största fotbollsarenorFrankrikes största fotbollsarenor och de största arenorna i Tyskland med världens största fotbollsarenor ser vi att många stora fotbollsarenor och några av Europas största fotbollsarenor ligger i Europas största fotbollsstäder såsom Barcelona och Madrid i Spanien. Just Camp Nou i Barcelona och Santiago Bernabéu i Madrid är två stora fotbollsarenor som tillhör de största arenornaSpanien. Ett besök till dessa arenor är ett måste att besöka vid fotbollsresor till Spanien!

10 största arenorna i Europa

Fotboll är den största sporten i Europa men på listan finns även andra sorters arenor där man utövar andra sporter, till exempel rugby. Under de senaste åren har väldigt många nya arenor byggts, både i Sverige och Europa. Friends ArenaTele2 ArenaSwedbank Stadion och Gamla Ullevi är endast några av de som byggts på senare tid och även är med på listan över Sveriges största fotbollsarenor.

10 största fotbollsarenorna i Europa

Största fotbollsarenan i Europa? Största fotbollsarenan i Sverige är inte ens i närheten av att vara bland de största fotbollsarenorna i världen eller ens i Europa. Däremot är det oftast mycket bättre tryck på svenska fotbollsarenor i Allsvenskan då de är anpassade efter klubbarnas supporterskara och ekonomi.

Några andra arenor som är väldigt intressanta att ta en titt på som inte är de största men erbjuder en häftig upplevelse, bl.a. våra listor med fotbollsarenor att besöka innan du dör och världens mest otroliga fotbollsarenor. Majoriteten av ligger inte i Europa, men har man vägarna förbi någon av dessa platser eller städer där arenorna finns så bör man inte tveka om att ta en titt.

Europas största arenor

Innan vi går igenom de största arenorna i Europa vill vi på Silly Season Sverige rekommendera några listor som blivit väldigt uppskattade av våra läsare. Ta gärna en titt på de efter att vi gått igenom Europas största arenor.

10. Signal Iduna Park

Plats: Dortmund, Tyskland
Uppförd: 1974 (senast renoverad 2006)
Åskådarkapacitet: 80 552
Hemmalag: Borussia Dortmund

Här spelar Borussia Dortmund sina hemmamatcher framför den gula muren. Arenan är fullsatt mer eller under varje match vilket ger spelarna ett otroligt stöd när de möter några av Europas bästa fotbollslag.

9. Stade de France

Plats: Paris, Frankrike
Uppförd: 1998
Åskådarkapacitet: 81 338
Hemmalag: Franska landslaget i fotboll

Stade de France spelar det franska landslaget sina matcher. Arenan ligger på Saint Denis som ligger en bit norr om huvudstaden Paris och stod som värd för VM-finalen 1998 och kommer även göra det för EM-finalen 2016.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply