Ett decimerat Levante vände och vann

Ett favorittippat Levante gick inte att känna igen under den första halvleken, hemma mot Espanyol. Bortalaget hade redan efter tjugofem minuters spel skjutit till sig en 2-0-ledning efter att nyförvärven, Samuele Longo samt Sergi Tejara, nätat. Levante blev stundtals utspelade och 0-2-resultatet var ett faktum när domaren, Jose Antonio Texeira, blåste av den första halvleken.

Inför den andra halvleken så valde Espanyols tränare att byta in Simao, vilket betydde debut för portugisen i den blåvita tröjan. Men spelaren hann aldrig ens sätta sin påverkan på matchen innan Levante vänt på steken och både reducerat samt kvitterat efter femtiosex minuters spel genom mål av Juanlu och Christian Lell.

Levante fortsatte att trycka på och hade numera övertaget i matchen, men några riktigt heta chanser skapades aldrig. Och när hemmalagets Iborra även drog på sig sin andra varning i slutskedet utav matchen, så kändes ett segermål allt mer avlägset för klubben från staden Valencia. Men i den nittiotredje spelminuten så händer det som får samtliga Levante-anhängare att jubla. Juanfran fyller på offensivt i plan och slår in en boll i straffområdet som olyckligt, för Espanyols del, träffar Raul Rodriguez fot och bollen seglar in i mål. 3-2 till Levante och slutresultatet var ett faktum.

Detta var årets första vinst för hemmalaget Levante – för Espanyols del väntar en jobbig hemresa när det nu står klart att laget förlorat samtliga omgångar inledningsvis på säsongen.