Erton fixade tre poäng för DIF

Djurgården har hittat tillbaka till vinnarspåret igen. Efter vinsten borta mot Sundsvall tog man nu en ny skalp på bortaplan. Den här gången var det Gefle som man besegrade på bortaplan och det var ett Djurgården som tog tag i matchen direkt från start. Det var gästerna som var det bättre laget och det var nära att bland annat Daniel Sjölund fick in ett ledningsmål i slutet av halvleken. Avslutet gick dock i ribban och det stod 0-0 i halvtid.

I den andra halvleken lyfte sig Gefle lite, men det var ändå Djurgården som var farligare framåt. Inte helt oväntat kom också målet, när nyförvärvet Erton Fejzullahu bjöd på en fin soloprestation och skickade in bollen bakom en chanslös Hugosson i Gefle-målet. Hemmalaget försökte sen lyfta och pressa in en kvittering, men de riktigt farliga chanserna uteblev och istället var Djurgården närmast i slutet med ett avslut av Kasper Hämäläinen, som dock räddades av Hugosson.

Tre nya poäng för Djurgården som stärker sin position i mitten av tabellen. Ett stort frågetecken ställs dock till Gefle som fortsatt ligger på kvalplats.