Enkel seger för Bayern i premiären

Det var många som förhand trodde att nykomlingen Greuther Fürth skulle kunna störa FC Bayern München på hemmaplan i den första omgången. Så blev det dock inte. Storfavoriterna segrade med siffrorna 0-3 efter mål av Thomas Müller och nyförvärvet Mario Mandzukic.

Bayern München tog tag i taktpinnen direkt och höll i matchen igenom. Man var det mer spelförande laget och sällan fick nykomlingen Greuther Fürth något läge att ta sig in i offensivt straffområde.

Men matchens första mål kom med två minuter kvar av den första halvleken. Efter en tilltrasslad situation i Greuthers straffområde, kunde tillslut Thomas Müller bomba in 1-0 från nära håll.

Gästerna fortsatte att mata på i den andra halvleken och tjugo minuter in, kunde Mario Mandzukic nicka in 2-0. Målvakten Max Grün kunde inte hålla Arjen Robbens skott och styrde det istället till en helt ren Mandzukic som bara inte kunde missa.

Matchens tredje och sista mål kom med blott tio minuter kvar att spela. När Arjen Robben lyfte in bollen i straffområdet, tog den olyckligtsvis på Thomas Kleine som vackert styrde in den i eget mål.

Bayern München höll i favoritskapet och segrade välförjänt på Trolli Arena. Greuther blev inte totalt utklassade, utan gjorde en klart godkänd insats i sin Bundesliga-premiär och målvakten Grün stod för en fenomenal insats. I nästa vecka tar nykomlingen sig an 1. FSV Mainz på bortaplan. Ett Mainz som spelade oavgjort mot Freiburg i den första omgången. München spelar sin hemmapremiär mot VfB Stuttgart nästa söndag klockan 16:30.