Uppgifter: Zlatan Ibrahimovic till Tottenham Hotspur?

Uppgifter: Zlatan Ibrahimovic till Tottenham Hotspur?

Enligt rapporter skall Londonklubben vara intresserade

Efter att Zlatan Ibrahimovic förkunnat att det inte blir något mer spel i Paris Saint-Germain har ryktena duggat täta angående svenskens näste destination med Manchester United som troligaste klubbadress, men rapporter säger nu att Londonlaget Tottenham Hotspur vill utmana om anfallaren.

Zlatan Ibrahimovic anses vara en av de bästa anfallarna i hela världen och det är många klubbar som är intresserade av att få svenskens underskrift på ett kontrakt. Sedan Ibrahimovic gick ut med att han inte kommer att fortsätta i Paris Saint-Germain nästa säsong så har ryktena varit många angående vart anfallaren kan komma att hamna. De starkaste ryktena har berört Manchester United, som precis har tagit in Jose Mourinho som ny tränare och som Ibra har väldigt bra kontakt med, den kinesiska ligan samt MLS och La Galaxy. Zlatan själv har valt att inte röja vad hans nya klubb blir men enligt uttalanden från spelaren själv skall han ha en idé om vart han vill fortsätta sin karriär.

Den respekterade journalisten Gianluca Di Marzia hävdar, via Daily Star, att Mauricio Pochettino och Tottenham Hotspur nu skall vara beredda att försöka klå United och övertala svensken om att flytta till White Hart Lane och norra London. Pochettino sägs vilja skicka ett budskap i sommarens transferfönster genom att satsa högt på kvalitativa spelare, och att lägga ett bud på Ibrahimovic ses som ett sätt att visa att klubben menar allvar.

Ibrahimovic var i en sensationell form under den gångna säsongen och gjorde hela 50 mål i alla turneringar för Paris Saint-Germain. Mourinho själv kommer att vara benhård i sitt rensande av Unitedtruppen och värvningen av nya spelare, där Ibrahimovic kan komma att passa in. Duon vann Serie A tillsammans med Inter Milan 2009 innan anfallaren gick till Barcelona och de sägs fortfarande ha väldigt bra kontakt, vilket gör en flytt till United den mest troliga.

– Jag tycker att det är en jättebra flytt [för Manchester United att ta in Mourinho]. Jag tror att han är mannen som kan föra de tillbaka till toppen. Om du vill vinna, tar du in Mourinho. Jag har pratat med Mourinho varje dag sedan jag lämnade Inter, så det är ingen hemlighet. Jag hade ett jättebra förhållande med Mourinho och en fantastisk tid när jag jobbade med honom, sade Ibrahimovic om Mourinhos flytt till United.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply