Uppgifter: Sam Allardyce kan förlora Englandjobbet efter skandal

bet365
Uppgifter: Sam Allardyce kan förlora Englandjobbet efter skandal

Har uttalat sig obekvämt om det engelska fotbollsförbundet

Sam Allardyce kan få sparken efter att han blev filmad när han berättade för reportrar som jobbade under täckmantel hur de skulle göra för att ta sig runt det engelska fotbollsförbundets regler gällande ägarskap av spelare i egenskap av tredje part.

Sam Allardyce blev tidigare i somras den nye engelske förbundskaptenen som ersatte Roy Hodgson tidigare i somras efter att England floppat totalt i EM 2016 i Frankrike, och har hittills enbart spelat en match som England lyckades vinna, men står inför mer utmaningar under hösten med ett stundande VM-kval.

Men det verkar som att Allardyce har fler utmaningar än så. Den engelska tidningen The Telegraph kunde imorse avslöja att de håller på med en utredning inom den engelska fotbollen, som har pågått under tio månader och som heter ”football for sale”, översatt ”fotboll till salu” och som handlar om den korruption och pengasvindel som pågår i fotbollens värld, och de valde att inleda med ett reportage om den nye förbundskaptenen. Reportrar som jobbade under täckmantel som affärsmän från Asien höll två möten med Allardyce angående hur man undgår regler gällande spelarövergångar, någonting som varken det engelska fotbollsförbundet FA eller FIFA tillåter.

Men Allardyce uttalar sig om detta, på en dold kamera, och menar på att det finns sätt som man kan kringgå dessa regler och det är ”inga problem”. Vidare uttalar han sig hånfullt om Hodgson samt hans assisterande tränare Gary Neville och det engelska landslaget i stort. Han skall även ha utnyttjat sin position för att förhandla en affär på 400 000 pund.

Detta är en situation som är så allvarlig att det engelska fotbollsförbundet står mycket nära till att ge Allardyce sparken, skriver The Times. Fotbollsförbundets ordförande Greg Clarke och VD Martin Glenn sägs hålla ett krismöte på Wembley under morgonen och de skall ha planerat att tala med Allardyce först innan ett beslut tas.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply