Uppgifter: Mario Götze till Tottenham

Uppgifter: Mario Götze till Tottenham

Kan komma att välja England istället för Tyskland

Den mycket omryktade Mario Götze, som för närvarande fortfarande spelar i Bayern München, har på senare tid ryktats vara i kontakt med Londonklubben Tottenham Hotspur, vilket skulle innebära att han byter Bundesliga mot Premier League.

Mario Götzes roll i Bayern München, där han för tillfället spelar, har länge varit mycket vag. Under förre tränaren  Pep Guardiola blev det inte mycket speltid och inkommande tränaren Carlo Ancelotti sägs inte heller ha jättemycket till övers för Götze och kan inte garantera speltid för anfallaren. Sedan tidigare har Liverpool och före detta tränaren Jürgen Klopp visat mycket intresse av att värva Götze men affären har inte blivit av.

Även gamla klubben Borussia Dortmund sägs inte ha något emot en eventuell återkomst från Götzes sida, även om supportrarna inte verkar vara alltför glada vid tanken. Från Götzes håll har det tidigare låtit som att han vill stanna i Bayern och kämpa för sin plats i laget under nye tränaren Ancelotti.

Den tyska tidningen Bild rapporterar nu om att det kan ha skett en vänding i transfersagan. Det sägs att den engelska klubben Tottenham Hotspur också skall vara intresserade av anfallaren. Tidningen skriver att Götze under EM med det tyska landslaget skall ha sagt att han kommer att lämna Bayern och de senaste dagarna skall anfallaren ha haft kontakt med Londonklubben, som förra året hamnade på en tredjeplats i Premier League och därmed har direktkvalificerat sig till Champions League nästa säsong. Det engelska laget är i stort behov av en anfallare, då de enbart har Harry Kane som renodlad forward. Londonklubben har även kopplats ihop med den holländske anfallaren Vincent Janssen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply