Roy Hodgson tänker inte överge Wayne Rooney

Roy Hodgson tänker inte överge Wayne Rooney

Poängterar att Rooney kommer fortsatt få chansen i Engelska landslaget

Roy Hodgson påpekar att Wayne Rooney är Englands lagkapten och att han kommer att få chansen att spela när han är frisk igen, uppger The Guardian.

Wayne Rooneys medverkan i sommarens EM-slutspel är fortfarande osäker. Det har rapporterats om att anfallaren kan missa EM, efter att han blivit knäskadad. Men om Rooney är frisk till turneringen i Frankrike är Englands förbundskapten säker på vad han ska göra. Wayne Rooney missade vänskapsmatchen mot Tyskland i fredags och han kommer även att missa Englands landskamp mot Holland imorgon.

Enligt The Guardian säger Hodgson att Rooney är viktig för England och att han inte tänker överge anfallaren.

– Wayne är vår kapten. Han har lett laget på ett utmärkt sätt de senaste två åren och har tagit oss igenom ett kval där vi vann 10 matcher av 10. Därför gillar jag inte att det pratas om, eftersom han är skadad och inte spelar för tillfället, att jag skulle överge honom, säger Hodgson till The Guardian.

– När Wayne kommer tillbaka kommer han att pressa de andra anfallarna, precis som de andra anfallarna har pressat honom tidigare. Det är en situation som vi ser fram emot.

Den här debatten har uppkommit efter att vissa personer påstått att Rooney inte borde tas med till sommarens turnering i Frankrike. Både Harry Kane och Jamie Vardy gjorde mål mot Tyskland i helgen. De båda anfallarna har även haft utmärkta säsonger i Premier League, och därför anser många att de borde starta för England i EM-premiären mot Ryssland den 11e juni. Dessutom är Daniel Sturridge och Danny Welbeck med och konkurrerar om platser i landslagets anfall. Sen ska vi inte glömma Manchester UnitedMarcus Rashford, som många vill ha med som en joker. Som man kan se är det hård konkurrens om de förmodligen fyra platserna som kommer att ges till engelska anfallare i landets EM-trupp.

England vs Holland live stream

Englands vänskapsmatch mot Holland spelas imorgon kl. 21:00 vilket är efter Sverige-Tjeckien-matchen som börjar redan kl. 18:00. Se England vs Holland gratis via live stream hos Unibet!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply