Zlatan: ”Jag ser mig själv erövra USA”

Zlatan: "Jag ser mig själv erövra USA"

Svensken kan se sig i USA

Zlatan Ibrahimovic vann igår sin elfte guldboll när Fotbollsgalan hölls, och med detta deltog han i en stor intervju, där han bland annat kommenterade på sin framtid och den reslige svensken kan komma att hamna i USA och ligan Major League Soccer.

Den amerikanska fotbollsligan Major League Soccer, eller MLS som den kallas, ses generellt som en liga dit fotbollsspelare går när de inte längre är aktuella eller avdankade, lite av en pensionärs-liga. Sveriges superstjärna Zlatan Ibrahimovic är långt ifrån en pensionär eller avdankad. Trots sina 35 år är svensken ansedd som en av världens bästa anfallare och under gårdagens Fotbollsgala i Stockholm fick Zlatan ta emot den elfte guldbollen, den tionde raka i ordningen. Men i en intervju efter galan blev anfallaren tillfrågad om sin framtid och Ibra erkände att han överväger att åka till USA och spela i den amerikanska ligan.

– Det är ett stort alternativ, mycket möjligt, både för fotbollen och allt omkring. Jag ser mig själv erövra USA, precis som jag gjort med Europa. Folk stannar på en plats hela sin karriär, men jag har rest runt som Napoleon i Europa och erövrat varje land jag kommit till. Så kanske ska jag åka över Atlanten och erövra USA också, sade Zlatan till Aftonbladet.

Zlatan spelar för närvarande i Manchester United, dit han kom i somras från franska storklubben Paris Saint-Germain.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply