Uppgifter: Zlatan Ibrahimovic går till LA Galaxy

Uppgifter: Zlatan Ibrahimovic går till LA Galaxy

Svensken klar för amerikanska topplaget

Zlatan Ibrahimovics framtid har länge hängt i luften, men om man skall tro nya uppgifter till media är svensken nu redo att inte förlänga med sin nuvarande klubb Manchester United, utan lämna Manchester till sommaren och istället sluta upp med amerikanska LA Galaxay i MLS.

Framtiden har för Zlatan Ibrahimovic sett mycket oviss ut. Den svenske toppanfallaren lämnade i somras Paris Saint-Germain och kom till Manchester United och deras lönelista, där han sedan dess har gjort stor succé. Under sin gamle tränare José Mourinho har Ibrahimovic dundrat in mål i Premier League, en liga han dessförinnan var helt okänd inför, och har redan gjort stora avtryck på England och den engelska fotbollen. Ibra har dock ett kontrakt som går ut i sommar, med möjlighet att förlänga ytterligare ett år, men det är upp till anfallaren. Tidigare uppgifter har pekat på att anfallaren kan komma att gå till MLS och USA, ett alternativ som varit på tavlan ett par gånger.

Zlatan har dock även hintat om att han kommer att förlänga med United.

– Låt oss se vad som händer, vi snackar. Jag lämnar aldrig ett jobb ogjort, sade Zlatan till Manchester Evening News.

Nu rapporterar mediet Fox Sports om att den svenske anfallsstjärnan har gjort sitt val och är klar för LA Galaxy. Enligt uppgifter skall Zlatan bli den bäst betalde spelaren i MLS historia med en lön på över sju miljoner dollar, vilket motsvarar 65 miljoner kronor.

– Parterna är överens och Ibrahimovic anländer i slutet av MLS-säsongen 2016/2017. Han blir den bäst betalde och överträffar till och med David Beckhams kontrakt från 2007, skriver Fox Sports.

En photoshoppad bild föreställandes Zlatan i en LA Galaxy-tröja cirkulerar just nu nätet och i USA är de amerikanska fansen mycket glada.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply