Uppgifter: Sunderland nära holländsk stjärna

bet365

Endast läkarundersökningen återstår för Jeremain Lens

Det har under de senaste dagen florerat uppgifter i olika engelska medier som menat att Sunderland ska vara nära en värvning av Jeremain Lens från Dynamo Kiev. Nu rapporterar Sky Sports att den holländske stjärnan ska genomgå en läkarundersökning efter det att klubbarna hittat en överenskommelse.

Jeremain Lens är ett känt namn hemma i Holland. Den tekniske yttermittfältaren fostrades i AZ Alkmaar innan karriären tog fart på allvar 2010 i topplaget PSV Eindhoven. Lens blev omedelbart en bärande spelare i laget och ryktades vara påväg bort ett antal gånger till stora europeiska klubbar. Valet föll till sist på Dynamo Kiev, mycket tack vare det att Lens fick ett lukrativt avtal i den ukrainska huvudstaden.

Lens blev nyligen ukrainsk ligamästare med sitt Dynamo Kiev men under gårdagens supercupmatch (förlust 0-2) mot rivalerna Shakhtar Donetsk så fanns inte Lens med i truppen. Engelska medier uppger nu att anledningen ska ha varit den att 27-åringen är på gång att genomföra en flytt till en Premier League-klubb.

Klubbarna är överens

Ansedda Sky Sports uppger under onsdagsförmiddagen att Dynamo Kiev och Sunderland skall vara överens om prislappen för Lens. Sunderland skall enligt tabloiden betala 9 miljoner pund, motsvarande 118 miljoner svenska kronor för att köpa loss den spelskickligen yttern.

Holländaren la tidigare under dagen ut en bild på sitt officiella Twitter-konto med texten: ”Ready for takeoff”. Med all sannolikhet bär det av till norra England och Sunderland. Sky Sports rapporterar nämligen att Lens ska gå igenom den obligatoriska läkarundersökningen innan kontraktet kan skrivas på.

Har tidigare haft Advocaat som tränare

Jeremain Lens hade Dick Advocaat, Sunderlands nuvarande manger, som tränare under sin tid i både AZ och PSV.

Tidigare har den offensive spelaren gått ut och sagt att han gärna vill få till en flytt till England.
– Jag har aldrig gjort en hemlighet av att jag gillar Premier League. Trots att Dynamo spelar i Champions League så anser jag att det är rätt tid att få en ny utmaning.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply