Uppgifter: Otamendi överens med engelsk storklubb

Manchester United och Nicolás Otamendi har nått en överenskommelse

Nicolás Otamendi har under en längre tid förknippats med en flytt till Manchester United och nu sägs mittbacken, enligt rapporter från Argentina, vara nära spel i den röda tröjan.

Valencias mittback, Nicolás Otamendi, har varit en bärande spelare under hans första år i Spanien. Argentinaren, som värvades in från Porto för 8.5 miljoner pund, har varit en stor bidragande orsak till att Valencia just nu innehar den fjärde och sista platsen till nästa års Champions League.

Intresset från klubbar i Europa har växt sig allt starkare för 27-åringen och det är främst Manchester United som jagat Otamendi. Nu uppger argentinsk media att landslagsbacken har kommit överens om ett långtidskontrakt med Premier League-fyran.

Utköpsklausul på 36 miljoner pund

Det är den argentinska tidningen Diario Ole som går ut med nyheten om att Otamendi är oerhört nära en övergång till United i sommar. Kontraktet sägs vara redo att skriva på och nu är det endast upp till klubbarna att nå en deal.

Otamendi, med 18 landskamper för Argentina i bagaget, skrev nyligen på ett långt kontrakt med Valencia som håller honom kvar på Mestalla till 2019 och därmed får United troligtvis slänga upp en hel del pengar för att ro affären i hamn. Utköpsklausulen på försvararen ligger på 36 miljoner pund och det är troligtvis den summan som de 20-faldiga Premier League-mästarna måste förhålla sig till.

United sägs vilja para ihop Otamendi, som spelat 37 matcher under säsongen i Valencia, med den argentinske landsmannen Marcos Rojo till nästa säsong.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply