Uppgifter: Han ersätter Pellegrini i Manchester City

Enligt rapporter vill Manchester Citys ledning få in en ny tränare till nästa säsong.

Trots att Manuel Pellegrini har gjort ett rätt så gediget jobb sen han kom till Manchester City kommer chilenaren troligen inte att sitta på Eastlands-klubbens bänk under nästa säsong. Beslutet grundas på att man inte har haft samma framgångar i Champions League som i de inhemska turneringarna och ägaren Sheikh Mansour Bin Zayed sägs ha riktat in sig på Europaspelet efter att ha vunnit Premier League förra säsongen.

Det är den Barcelona-baserade tidningen Diario Sport som kommer med uppgifterna om att Frank De Boer kommer att sitta på Manchester Citys bänk och enligt tidningen ska Citys ledning efter förlusten mot Crystal Palace i måndags ha fått nog och tagit beslutet om att leta efter en ny tränare.

Ferran Soriano och Txiki Begiristain som tidigare varit i Barcelonas ledning är numera en del av Manchester Citys projekt och de båda sägs vara nyckeln till att locka tränaren till England.

De Boer som fyller 45 år maj har haft en fin tid som tränare i Ajax där han är för tillfället och har totalt vunnit fyra ligatitlar sen han tog över den holländska huvudstadsklubben. Denna säsongen säsongen ser det dock ut att bli PSV Eindhoven som vinner ligan då man leder Eredivisie med 10 poäng när det är 5 matcher kvar att spela.

De Boer sägs vara klubbledningens andraval då man egentligen ville ha Pep Guardiola.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply