Uppgifter: Eddie Howe ersätter Arsene Wenger i Arsenal

Arsenal har identifierat Arsene Wengers efterträdare

Arsene Wenger sitter på ett utgående kontrakt med Arsenal och ser inte ut att förlänga med Londonklubben. Nu uppges man ha identifierat en ersättare i Eddie Howe från Bournemouth.

1996 sökte Arsenal en ny tränare efter att ha sparkat Bruce Rioch. Man hade då kommit överens med den eftertraktade tränaren Bobby Robson, men den dåvarande 63-åringen nobbade Premier League-klubben i sista stund. Gunners fick snabbt vända blickarna åt andra håll och gjorde istället klart med fransmannen Arsene Wenger.

20 år och tre ligatitlar samt sex FA-cup-vinster senare är Wenger fortfarande kvar i Arsenal. Men under flera års tid har det talats om en eventuell förändring i Londonklubben som hade krävt ett tränarbyte – som nu verkar bli aktuellt.

Värvar från ligakonkurrent

Det är Daily Star som skriver att 66-åringen är redo att stiga åt sidan efter säsongen, då hans kontrakt löper ut, oavsett om det blir några titlar under det kommande året eller ej. Enligt tidningen har Arsenal spanat in Bournemouths tränare Eddie Howe som en potentiell ersättare till Wenger. Howe lyckades hålla laget på säker mark i ligan förra säsongen och gör han goda resultat även i år kommer man att försöka värva honom under sommarens transferfönster.

Gunners kommer också att försöka använda Jack Wilshere för att övertyga tränaren om att byta klubb, då spelaren för närvarande är utlånad till just Bournemouth.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply