Vincent Janssen: ”Alkmaar blockerar min transfer till Tottenham”

Vincent Janssen: ”Alkmaar blockerar min transfer till Tottenham”

Den nederländske anfallaren vill till England

Vincent Janssen, som tillhör nederländska AZ Alkmaar, har länge kopplats ihop med en flytt till Tottenham Hotspur och sägs själv vilja gå till Londonklubben, men flytten hindras av Alkmaar som begär mer pengar för anfallaren.

Tottenham Hotspur har under en längre tid ryktats vara intresserad av att värva den nederländske anfallaren Vincent Janssen. Tottenham är i stort behov av en till anfallare då de för närvarande inte har något riktigt komplement till den engelske stjärnanfallaren Harry Kane. Anfallaren klarade sig förra säsongen ensam uppe på topp eller med varierande partners men tränare Mauricio Pochettino vill ha en till renodlad anfallare som kan spela tillsammans med Kane.

Det är här Vincent Janssen kommer in i bilden. Den nederländske anfallaren har haft en riktigt strålande säsong i den nederländska ligan Eredivisie och AZ Alkmaar. 22åringen kom för enbart ett år sedan till AZ, dessförinnan hade han spelat i Almere City, en nederländsk klubb som ligger i den första divisionen. Efter den första säsongen med AZ har han lyckats med att få spela 49 matcher och göra hela 32 mål samt 7 assists. Hans otroliga säsong har bidragit till att han nu har blivit uppkallad till det nederländska landslaget.

Nu vill Janssen vidare och har Londonklubben Tottenham i sikte, ett intresse som enligt rapporter är ömsesidigt.

– AZ vägrar att nämna för vilket pris jag kan lämna. Det finner jag frustrerande, då det också handlar om mig, sade Janssen själv till den holländska tidningen Telegraaf.

Det sägs att Tottenham har erbjudit AZ 17 miljoner euro för anfallaren, något som den holländska klubben anser är för lite. Även VfL Wolfsburg skall ha erbjudit en liknande summa men AZ sägs vilja ha åtminstondes 20 miljoner euro för den unge spelaren.

– Att avböja erbjudandet från Tottenham är skrattretande. När två sådana klubbar uppskattar mitt värde till denna summa, då borde det också stämma. Dem känner till marknaden väldigt bra. Det bästa är när Tottenham, AZ och Vincent Janssen alla nöjda är. Det vore också så i mina ögon, men AZ blockerar min drömtransfer och det gör mig otroligt besviken, avslutade Janssen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply