Danny Rose på Manchester Citys radar

Danny Rose på Manchester Citys radar

Försvararen har gjort ett kanonår

Tottenham Hotspurs toppförsvarare Danny Rose har intresserat flertalet storklubbar i Europa, däribland Manchester City, och Pep Guardiola hoppas på att kunna få till en värvning av den engelska landslagsmannen, medans Tottenham ryktas gå för Luke Shaw i utbyte.

Det är Tottenham Hotspur som har bland de bästa försvaren i Premier League, och detta mycket tack vare Danny Rose. Den 26-årige försvararen har gått från klarhet till klarhet under tränare Mauricio Pochettino och har utvecklats till en enormt stark ytterback, som med sina offensiva talanger öppnar upp möjligheter för sina lagkamrater på planen. Detta är egenskaper och prestationer som inte har gått obemärkt förbi, och många stora europeiska klubbar ryktas vara intresserade av vänsterbacken.

Däribland Pep Guardiola och hans Manchester City skriver den engelska tidningen the Mirror. Den spanske tränaren sägs förbereda en utrensning till sommaren, med Gael Clichy, Bacary Sagna och Vincent Kompany som alla ryktas lämna klubben, vilket innebär att Pep inte har något val och måste värva in några nya försvarare. Hans ögon sägs ha dragits till Rose, och den engelska landslagsmannens insatser, och skall vara beredd att betala 50 miljoner pund för försvararen.

Tottenham sitter i någon ekonomisk knipa, men då de håller på att bygga en ny arena, som redan överstiger utgångspriset, spekuleras det kring huruvida ägaren Daniel Levy kan tacka nej till en sådan monstersumma för försvararen. Enligt uppgifter skall Tottenham själva välja att gå efter en något billigare anfallare i Manchester Uniteds Luke Shaw, som har karriären framför sig.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply