Arsenal och Tottenham kämpar om Leon Goretzka

Arsenal och Tottenham kämpar om Leon Goretzka

Bundesliga-mittfältaren har potential

Både Arsenal och Tottenham, med Juventus på ett hörn, har visat intresse för Schalkes mittfältstalang Leon Goretzka, som ryktas vilja lämna till sommaren, och Londonklubbarna är beredda att kämpa för den unge, tyske landslagsmannen.

Schalke 04 sitter inne på en mittfältsjuvel, i form av den unge och mycket lovande mittfältaren Leon Goretzka. Den blott 22-årige centrale mittfältaren har presterat mycket fint under den gångna säsongen och är en startspelare i Schalkes uppställning, där han hittills har gjort fyra ligamål och två Europa League-mål.

Arsenal rapporteras vara intresserade av mittfältaren, detta skriver den engelska tidningen the Mirror, och de skall ha haft talangen under uppsikt en tid. Då Arsenal står inför att kunna förlora både Alexis Sanchez och Mesut Özil från deras lönelista, uppges de se Goretzka som en ersättare för stjärnorna som kan stärka mittfältet.

De har dock konkurrens av Londonrivalerna Tottenham Hotspur, som även de sägs vara intresserade. Tottenham har även en något tätare affärskommunikation med Schalke, då de nyss sålde sin mittfältare Nabil Bentaleb till den tyska Bundesliga-klubben.

Även italienska Juventus skall hålla Goretzka under uppsikt, som sitter på ett kontrakt som går ut om ett år och skall ha avböjt en förlängning med klubben. Den unge mittfältaren har redan fått spela ett antal landskamper för sitt Tyskland, och sägs vara en av talangerna att hålla kolla på.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply