Swansea vill ha Nordfeldt i sommar

Kristoffer Nordfeldt ryktas allt intensivare till Premier League och Swansea

Det slängs rykten till höger och vänster varje dag i fotbollsvärlden. När BBC skriver om ryktet finns det så gott som alltid substans i det och det har tidningen gjort gällande Swanseas intresse för Kristoffer Nordfeldt.

Kristoffer Nordfeldt har imponerat rejält för Heerenveen de senaste två säsongerna. Den reflexsnabbe målvakten kom med på bänken i årets lag i Eredivisie vilket antyder om att fler än Heerenveen-fansen har börjat uppskatta svenskens prestationer. Stockholmaren har heller inte varit hemlig med att han gärna tar nästa steg i sin karriär eftersom han själv har berättat att han vill ha en ny utmaning. Det steget kan bli större än han väntat sig, det kan bli spel för Swansea redan nästa säsong för Nordfeldt.

Enligt BBC Sport, en av fotbollsvärldens mer troliga källor, har Swansea intensifierat jakten på vår svenske landslagsman och man ska vilja ha honom redan i sommar. Anledningen är att Gerhard Tremmel och David Cornell, Swanseas andra- respektive tredjemålvakts kontrakt går ut i sommar och man är alltså i akut behov av en backup-målvakt till Lukasz Fabianski.

Kan bli Swanseas tredje stora nyförvärv i sommar

Swansea har redan varit ute och spenderat pengar i sommar. Andre Ayew och Franck Tabanou har anslutit från Marseille respektive Saint-Etienne. Garry Monk är trots dessa två fina nyförvärv inte nöjd utan nu vill han förstärka defensiven ännu mer med hjälp av Nordfeldt och BBC rapporterar även att Celtics Virgil van Dijk finns högst upp på önskelistan.

BBC avslöjar dessutom att Swansea är i förhandlingar med en målvakt från Barcelona B. 18-åriga Guillermo Lara ska vara en värvning för Swanseas U18- och deras U21-lag under nästa säsong. Inget är dock klart än men vi kan vänta oss fler nyheter kring Nordfeldt, Lara och van Dijk under de närmsta veckorna.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply