Swansea City AFC

bet365

Swanseas elfteplats från den förra säsongen spred likt ett eko i England. Snabbt kantspel i Nathan Dyer och Scott Sinclair varierades med fint passningsspel från Joe Allen och Gylfi Sigurdsson, vilket visade sig vara en gyllene kombination. Nu har Sigurdsson lämnat och walesarna har en svår uppgift att gå till mötes. ”Den andra säsongen i högstaligan”.


Truppen:

Målvakter
Michel Vorm – betyg: ++++
Har imponerat stort i Premier League och var under den förra säsongen en av ligans bästa målvakter. Går det att upprepa en liknande säsong i ett mittenlag som Swansea?

Gerhard Tremmel – betyg: ++
Rutinerad herre som kommer att agera andramålvakt bakom Vorm. Har ett par fina säsonger i Bundesliga att se tillbaka på. Blir dock inte kvickare med åren.

David Cornell – betyg: ++
David Cornell är en ung lovande walesisk målvakt som behöver speltid. Är i dagsläget andrareserv till Vorm, vilket inte är acceptabelt för en så pass talangfull målvakt. Osäkert om han stannar vid ont om speltid.

Försvarare

Neil Taylor – betyg: +++
Rivig vänsterspringare som endast missade två matcher under den förra säsongen. Blir bara bättre och bättre för varje säsong som går!

Chico Flores – betyg ++
Chico är en skadedrabbad försvarsspelare som kan spela både till höger och i mitten. Ses i första hand som en truppbreddare, men har också god chans att slå sig in i laget.

Angel Rangel – betyg +++
Stabil, spansk högerback med en trygg defensiv. Kan bli bättre i offensiven och löpa mer på kanten. Annars ett säkert kort i Laudrups startelva.

Ashley Williams – betyg +++
Stor, stark mittback som kommer att leda Swansea-defensiven framåt. Ansiktet utåt och en härförare av Premier League-klass.

Garry Monk – betyg ++
Skadedrabbad lagkapten som fick ont om speltid under den förra säsongen. Kommer dock att kliva in i startelvan med pondus och hjärta när han blir fri från sina skadebekymmer.

Alan Tate – betyg +
Allround-försvarare med mycket hjärta i spelet. Kommer inte att vara i närheten av startelvan och får infinna sig i att vara truppspelare.

Daniel Alfei – betyg +
Lovande U-landslagsman för Wales och andraalternativ till Rangel. Kommer att agera avbytare under den kommande säsongen.

Resterande försvarare: Federico Bessone, Curtis Obeng och Darnel Situ.

Mittfältare
Leon Britton – betyg +++
Swanseas centrum och deras egna tonsättare. Britton håller farten och levererar ständigt högklassiga passningar i kombination med en aggressivitet utöver det vanliga.

Joe Allen – betyg ++++
Central mittfältare som bjuder på kreativitet och energi. Var länge på väg till Liverpool, men ser nu ut att stanna. Bofast i Swanseas startelva.

Scott Sinclair – betyg ++++
Sinclair är en kvick ytter med näsa för mål, som kan explodera när som helst. Sinclair måste prestera på topp om Swansea ska upprepa fjorårets succé.

Nathan Dyer – betyg ++++
Dyer är ”anledning nummer två” till Swanseas galna Premier League-debut. Huserar på högerflanken med en snabbhet och teknik som skrämmer de flesta av högstaligans vänsterbackar.

Jonathan de Guzman – betyg +++
Central mittfältare som flydde degraderade Villarreal. En startspelare vars kreativitet kan höja ”Svanarnas” mittfält betänkligt. Är dock bara på lån.

Michu – betyg +++
Michu har värvats in från Rayo Vallecano som en tänkbar ersättare till Gylfi Sigurdsson. Tekniker med nästa för mål.

Wayne Routledge – betyg +++
Var en viktig del i Swanseas succélag, men lär få flytta på sig i år. Större namn har tillkommit, vilket betyder att Routledge kan bänkas.

Andrea Orlandi – betyg ++
Teknisk ytter som haft stora skadebekymmer under de senaste åren. Alternativ till Dyer och Sinclair på kanten, men kan också spela i mitten.

Ashley Richards – betyg ++
Ung talang som klubben hoppas mycket på. Kan spela både högerback och högerytter. Hoppas på mer speltid i år.

Kemy Agustien – betyg ++
Teknisk offensiv innermittfältare. Håller ej Premier League-klass.

Resterande mittfältare: Mark Gower, Ben Davies, Gwion Edwards och Kurtis March.

Anfallare
Danny Graham – betyg: +++
Swanseas spjutspets och målskytt. Stod för tolv ligamål i fjor och dessförinnan vann han skytteligan i Championship. Targetplayer.

Luke Moore – betyg ++
Snabb forward som kan komma att avlasta Graham under säsongens gång. Har ännu inte fått målskyttet att lossna.

Leroy Lita – betyg ++
Snabb forward som inte levererade under den förra säsongen. Har sjunkit i klubbens ögon.

Stephen Dobbie – betyg ++
Skotskt rivjärn som kämpar till slutsignalen ljuder. Håller inte för spel i Premier League och är i dagsläget truppspelare.

Resterande anfallare: Rory Donnelly och James Loveridge.

Transfer (in och ut)

In: Chico Flores (Genoa), Jonathan de Guzman (lån, Villareal), Michu (Rayo Vallecano)

Ut: Ferrie Bodde (klubblös), Casey Thomas (klubblös), Joe Walsh (klubblös)

 

Trolig startelva med nuvarande material

Michel Vorm

Neil Taylor
Ashley Williams
Chico Flores
Angel Rangel

Joe Allen
Leon Britton
Michu

Scott Sinclair
Danny Graham
Nathan Dyer

Utropstecknet och frågetecknet i dagens Swansea

Swansea har fått behålla sina nyckelspelare och förlusten i Gylfi Sigurdsson har ersatts med Michu och Laudrup-bekantingen de Guzman. Swansea har i och med det ett slagkraftigt lag som borde kunna slåss om platserna på den övre halvan. 

 

Vad händer om Sinclair eller Dyer får en svår skada? Swanseas trupp ser tunn ut bakom deras två kantspringare och en ersättare borde komma in. Kreativiteten från Dyer och Sinclair är i dagsläget oersättlig och jag har svårt att se en fullt god Swansea-offensiv utan någondera.

Nyckelspelaren      

Scott Sinclair är den förlorade talangen som blommade ut och anses nu vara Svanarnas nyckelspelare. Sinclairs snabbhet, teknik och målskytte är ett måste om Swansea vill överraska på nytt. Det räcker dock inte där. Sinclair måste också ta än mer ansvar och visa vägen när det är som svårast. I år måste Sinclair utvecklas på ett nytt plan – ledarplanet.

Förväntningar och mål

Swansea har byggt vidare på Rodgers projekt och har förstärkt rejält på mittfältet. Försvaret är dock fortfarande en aning ostabilt och det vill till att Vorm storspelar igen om man ska kunna upprepa fjorårets elfteplats. Ett rimligt mål måste ändå vara en placering på den övre halvan av tabellen. Frågan är bara om det är realistiskt eller optimistiskt.

Sebastian Pearson – 2012-08-03

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply