Dök upp på träningen – 72 dagar för sent

Dök upp på träningen - 72 dagar försent

Papy Djilobodji kom äntligen till träningen

Det dröjde, men nu har Papy Djilobodji äntligen dykt upp på Sunderlands träning. Problemet? Det dröjde 72 dagar att ta sig dit.

Ja, historien låter ju nästan osannolik. En professionell fotbollsspelare som aldrig dök upp. Att Papy Djilobodji har haft en lite stök karriär med många klubbyten är inget nytt, men det här tar ändå priset.

Efter att ha blivit utlånad till franska Dijon så skulle senegalesen till slut återvända till Chelsea. Något som dock honom över två månader att göra.

Kan få sparken

MER SPORT: TV-tider US Open tennis

För den nyblivna Championship-klubben Sunderland så var händelsen dock inget de skrattade åt. De köpte loss Papy Djilobodji från Chelsea i augusti 2016. Men mittbacken, som redan spelat i bland annat Nantes och Werder Bremen, lyckades aldrig sätta någon vidare fart på karriären.

Därför blev det utlån till Dijon. Men när försvararen i somras skulle återvända till Sunderland så valde han helt enkelt att inte dyka upp, förrän igår. Det tog 72 dagar för Papy Djilobodji att återgå till träningen, men det kan komma att kosta honom. För enligt trovärdiga Sky Sports ska klubben nu överväga att ge honom foten. Det då även flera grekiska och turkiska klubbar ska ha visat sitt intresse för 29-åringen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply