Stoke City FC


Efter förra säsongens 14:e plats så siktar nu Stoke på att ta sig in bland dem 10 bästa men det kommer att bli tufft, speciellt eftersom inga saftiga nyförvärv har gjorts. Å andra sidan har man heller inte tappat någon tongivande spelare men det måste in någon ny spelare för att lufta laget till den övre halvan av tabellen.

Truppen:
Målvakter
Asmin Begovic – betyg: +++
I Begovic har Stoke en målvakt på uppgång. Har blivit bättre och bättre för varje år och petade under delar av förra säsongen Tomas Sörensen. En bra målvakt för ett mittenlag.

Tomas Sörensen – betyg: +++
Den gamle dansken håller ännu måttet men håller inte sett över en hel säsong. Dessutom kommer lite tabbar här och där och därför är dansken andremålvakt kommande säsong.

Carlo Nash – betyg: +
Har inte spelat en enda ligamatch sedan 2007 och det lär inte bli någon i år heller för 38-åringen.

Försvarare
Danny Higginbotham – betyg: ++
En helt okej back som fick förra säsongen förstörd av en knäskada men är han fullt frisk är han en duglig spelare.

Robert Huth – betyg: +++
Stor mittback som antagligen kommer att vara en man för startelvan kommande säsong. Väldigt populär bland fansen och har övertygat under tiden i Stoke.

Ryan Shawcross – betyg: ++++
Tredje säsongen som lagkapten i en ålder av 25 säger mycket. Ger alltid 100 procent och måste fortsätta leverera om Stoke ska förbättra sin 14:e plats från förra året.

Matthew Upson – betyg: +++
Utmanar Huth om en plats i startelvan och har varit användbar sedan han kom från West Ham 2011. Tror ändå att han får vara 3:e valet bland mittbackarna.

Andy Wilkinson – betyg: ++
Kommer med sitt hjärta för klubben att få en hel del speltid. Firade förra säsongen 10 år i Stoke och är en bra truppspelare.

Ryan Shotton – betyg: ++
Kommer att få spela en hel del på högerkanten. Är 24 år och mycket kvar att lära men är samtidigt redo för att mäta sig med de bästa. Ett genombrott nästa säsong?

Mittfältare
Glenn Whelan – betyg: ++
Glenn spelade drygt 30 matcher förra säsongen och är en stabil spelare som man vet vad man får av men tror inte att han räcker till om Stoke ska satsa högt.

Jamie Ness – betyg: ++
Stokes första nyförvärv inför säsongen. Kom från Glasgow Rangers på fri transfer. Ung, talangfull spelare som kommer att ta en plats på det centrala mittfältet – i framtiden.

Marc Wilson – betyg: +++
Är 24 år men spelade de flesta matcherna förra säsongen. Tror att han får lite av ett genombrott om har lyckas hålla sig skadefri. Passar bra både som defensiv och central mittfältare.

Jermain Pennant – betyg: ++++
Snabb och teknisk högerytter som har bra inlägg. Får han allt att stämma kommer han att vara en av Stokes viktigaste spelare kommande säsong.

Dean Whitehead – betyg: +++
Outtröttlig mittfältare som jag tror kommer att få en hel del speltid kommande säsong. Ger ofta allt i situationerna. Svårt att veta var man har – är han en man för startelvan eller inte?

Michael Tonge – betyg: ++
Har mest fått speltid genom utlåningar och lär inte få spela i Stoke den här säsongen heller. Räcker inte till och det blir nog en försäljning efter säsongen.

Rory Delap – betyg: ++
Mannen med jätte inkasten. Lär få en del speltid på grund av det men är annars inget mer än en duglig spelare.

Matthew Etherington – betyg: ++++
Tillsammans med Pennant den viktigaste spelaren om Stokes kantspel ska fungera. Har varit mycket bra och har utmärkt sig med en av Englands bästa vänsterfötter.

Diego Arismendi – betyg: ++
Ska bli spännande att se vad Pulis väljer att göra med Diego. Stor talang när han handplockades för 3 år sedan. Blir det speltid och ett genombrott i år?

Matthew Lund – betyg: +
Kommer med all sannolikhet att bli utlånad.

Wilson Palacios – betyg: +++
Bra defensiv mittfältare som inte fick plats i Spurs. Köptes till Stoke där han gjorde bra ifrån sig även om han hade skadeproblem. Bra i positionsspelet och har bra brytningar.

Anfallare
Kenwyne Jones – betyg: +++
Stor, stark anfallare som är mycket bra på huvudet. Är enligt mig en startspelare men fick lämna platserna till Crouch och Walters och fick mest spel i cuperna. Personlig favorit!

Mamady Sidibe – betyg: ++
Efter att ha haft skadeproblem de 3 senaste säsongerna lär en flytt vara nära för Sidibe. Är annars en bra huvudspelare.

Jonathan Walters – betyg: +++
Blev genast en startspelare och sedan han kom från Ipswich 2010. Kraftfull anfallare som är tung att möta.

Peter Crouch – betyg: ++++
Den nästan för långa anfallaren blev direkt en viktig spelare när han kom till Stoke. Uppmärksammas mest för att han är lång men är faktiskt en riktigt bra fotbollsspelare med bra teknik och en förmåga att vara på rätt plats vid rätt tidpunkt.

Cameron Jerome – betyg: +++
Samma dilemma som Jones. Har också fått stå i skuggan av Crouch och Walters och fick mest agera inhoppare men gjorde ändå en hel del viktiga mål för Stoke. Samma situation i år.

Transfers (in och ut)

In: Jamie Ness, (Glasgow Rangers).

Ut:
Andrew Davies, (Bradford), Salif Diao (klubblös), Ricardo Fuller (klubblös), Louis Moult (klubblös), Tom Soares (klubblös).

 

Trolig startelva med nuvarande material:

Asmin Begovic

Ryan Shotton
Robert Huth
Ryan Shawcross
Matthew Upson

Jermain Pennant
Marc Wilson
Wilson Palacios
Matthew Etherington

Peter Crouch
Jonathan Walters

Utropstecknet och frågetecknet i dagens Stoke

     
Inga stora nyförvärv eller ungdomar som tar steget upp i a-laget. Däremot tror jag att Marc Wilson och Ryan Shotton får sina riktiga genombrott iår. Båda är unga och har växt in i laget de senaste åren. Jag tror på dem!

     

Kommer Tony Pulis att kunna få fram det bästa i varje spelare? Gör han det tror jag att Stoke kommer att skörda stor framgång nästa säsong framförallt i cuperna. Dessutom måste han få ordning på Pennants och Eteringtons kantspel. Får han det tror jag att Stoke till och med kan komma på en 8:e plats. Lyckas han inte kommer det gå som i år.

Nyckelspelaren

Kommer att bli mycket viktig och måste vara stor och stark och trycka upp motståndarlagets backlinje, ta emot mot bollarna och fördela till mittfältare och sedan in I straffområdet för att Pennant och Etherington ska slå inlägg. Lyckas Crouch att vinna duellerna så ser det bra ut, annars finns det andra alternativ på bänken.

Förväntningar och mål

Jag tror att vi kan förvänta oss ett bättre Stoke än förra året. I och med stenhård konkurens i anfallet. Om Tony Pulis lyckas få ihop sitt manskap att sträva emot samma mål kan det bli bra. Annars ser det mörkt ut. Dessutom så måste Etherington och Pennant hålla sig skadefria, för alternativ på kanterna finns det inte. Stoke kommer på en 10:e plats I ligan men kommer att skörda större framgångar i Ligacupen och FA-cupen.

Johannes Andersson – 2012-08-02

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365