Officiellt: Xherdan Shaqiri klar för Stoke

Köper stjärnan från Inter för rekordsumma

Från Bayern München till Inter – och nu Stoke. Xherdan Shaqiri har idag officiellt skrivit på för spel de kommande fem åren på Britannia Stadium.

Den schweiziske landslagsspelaren Xherdan Shaqiri lämnade Bayern München i vintras för spel i italienska storklubben Inter. Där blev det dessvärre ingen större framgång för 23-åringen och under sommaren har han varit på väg bort från klubben. Mycket talade ett tag för att det skulle bli Schalke 04 för stjärnan, men förhandlingarna sprack och nu har han istället slutfört sin övergång till Stoke.

Rekordsumma från Stoke

Den engelska klubben betalar 12 miljoner pund för att få över schweizaren från Italien, vilket är den högsta transfersumma Stoke betalat för en spelare genom tiderna. The Potters bekräftar transfersumman på sitt officiella Twitter-konto och på hemsidan står det klart att stjärnan efter att ha genomfört läkarundersökningar under gårdagen, idag signerat ett femårskontrakt med Premier League-laget.

”Ett fantastiskt tillskott”

Klubbens vd Tony Scholes har uttalat sig på hemsidan om deras senaste tillskott.
— Det är ingen hemlighet att vi har strävat efter Xherdan under en längre tid och vi är nu glada över att äntligen säkrat hans signatur. Han är en spännande ung spelare som verkligen ser fram emot att spela i Premier League efter att ha spelat på den högsta nivån i Tyskland med Bayern München och i Italien med Inter, säger han till klubbens hemsida.
— Xherdan kommer att bli ett fantastiskt tillskott till vår trupp och bidragande till de offensiva alternativen till managerns förfogande.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365