Officiellt: Ramadan Sobhi klar för Stoke City

Officiellt: Ramadan Sobhi klar för Stoke City

Stoke City har gjort klart med den egyptiske yttermittfältaren Ramadan Sobhi. För den som missat Egyptiska ligan kan det vara svårt att bli upphetsad kring affären. Det man dock bör veta är att Ramadan Sobhi är en oerhört stor talang och har slagit sig in i Egyptens landslag.

Egypten översköljs för närvarande med den ena stortalangen efter den andra. Man har redan Mohamed Salah (AS Roma, Mohamed Elneny (Arsenal FC) och Mahmoud Hassan Mahgoub (A.S. Braga), snart kan trion få sällskap av näste stortalang: Ramadan Sobhi. Den egyptiske yttern som också kan spela centralt offensivt på mittfältet är redan nu, vid 19 års ålder, rutinerad efter två hela säsonger i egyptiska högstaligan. Han har dessutom hunnit med en drös ungdomslandskamper där yttern matat in mål.

Senaste året tillbringade han i egyptiska Al-Ahly, där har han spelat sedan åtta års ålder. Säsongen 2015-16 blev egyptiern ligavinnare och coachades av tidigare Tottenham och Fullham-tränaren Martin Jol. När säsongen var över hade Ramadan hunnit med 28 ligamatcher och gjort 5 ligamål.

”Han är en speciell ungdom”

Runt klockan 12 lokal tid presenterade Ramadan Sobhi som klar av Stoke City FC på deras hemsida. Stokes vd Tony Scholes kommenterade övergången såhär:

Vi är väldigt nöjda med att ha värvat en spelare med Ramadans otvivelaktiga kvalité och potential.
Han är en speciell ungdom som ser fram emot att göra ett avtryck i Premier League och vi ser fram emot att erbjuda honom den möjligheten

Övergången var inte dyr, summan är bekräftad som maximalt sex miljoner euro. Det innebär att den initiala summan som ännu är okänd ligger under sex miljoner pund, därefter finns klausuler som aktiveras efter prestation som kan höja slutliga summan till sex miljoner euro. Reaktionerna på övergången har varit positiva från Stoke fansen men det som sticker ut är en drös egyptier som hittat till ”The Potters”. Stoke-fanet Simon Duckers kommenterade övergången på Stokes facebooksida:

Verkligen imponerad av all egyptisk support. Det vår klubb behöver är just mer support. Förhoppningsvis kommer han [Ramadan Sobhi] att göra oss stolta

Sobhi väntas förenas med sina nya lagkamrater nästa vecka i Orlando (USA). Stoke City är nämligen på försäsongsturné i just USA och möter Orlando City den 27:e juli, potentiellt den matchen Ramadan gör sin debut i.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365