Spurs ytterbackar på Manchester Citys radar?

Danny Rose och Kyle Walker ryktas vara på väg till Premier League-konkurrenten

Manchester City har, trots häng på toppen i Premier League, haft stora problem under säsongen. Framför allt i försvarsspelet där misstag gjort att de tappat viktiga poäng. För att stärka upp försvaret vänder man sig nu mot London och Tottenham Hotspur. Ytterbackarna Danny Rose och Kyle Walker ska båda vara i Manchester Citys skottlinje.

Det är Goal.com som kommer med informationen om att Manchester City ska vara intresserade av Tottenhams ytterbacksduo Kyle Walker och Danny Rose. Citys försvarsspel har sett svajigt ut under säsongen och förstärkningar måste till. Förutom en ren kvalitativ förbättring på ytterbackspositionerna behövs också en föryngring. För närvarande huserar spelare som Pablo Zabaleta, Gael Clichy, Bacary Sagna och Alexandar Kolarov på Citys ytterbackspositioner. Samtliga är över- eller runt 30 år och endast Kolarov förväntas bli erbjuden en kontraktsförlängning av klubben.

Kan bli en dyr affär

Engelska FA beslutade för ett antal år sedan att klubbarna i Premier League var tvungna att ha minst 8 av 25 spelare från England i sina trupper. Manchester City är inte kända för att plocka spelare födda i England och klubben ligger precis på gränsen gentemot FA:s regelsystem. Enligt Goal.com ska därför Citys blickarna ha vänts mot Tottenhams Walker och Rose, båda engelsmän.

Rose och Walker har varit två av säsongens bästa ytterrockar under säsongen och City skulle behöva slanta upp en hel del för att en affär skulle bli att tala om.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply