Pontus Jansson jagas av Southampton

Pontus Jansson jagas av Southampton

Southampton söker ersättare till Virgil van Dijk

Southamptons mittbackskugge Virgil van Dijk jagas av Liverpool, som är beredda att spendera för holländarens underskrift, och sägs därför vara beredda att betala Torino för Leeds-försvararen Pontus Jansson, som redan gjort sig ett namn i Championship.

Premier League-laget Southampton är vana vid att deras spelare gör sig ett namn i klubben för att sedan lämna. Otaliga stjärnor har mer eller mindre slagit igenom i klubben för att sedan snappas upp av större klubbar, framförallt har Liverpool sett Saints som en källa för nya spelare. Trots detta har Southampton alltid lyckats komma tillbaka och på något vänster kan de alltid finna nya duktiga spelare.

Enligt rapporter från Metro skall Liverpool, som under en tid varit intresserade av att värva in Virgil van Dijk på sin lönelista, med konkurrens från flera andra klubbar, däribland Manchester City och Manchester United, vara beredda på att betala den prissumma på 50 miljoner pund som Southampton satt på mittbacken. Liverpool är i stort behov av en mittbackskugge som kan styra försvaret, och Klopp sägs få en stor budget att jobba med i sommar.

Southampton i sin tur sägs inte stå alltför handfallna utan har redan sina ögon på en ersättare, och denne ersättare sägs vara svenske Pontus Jansson, som spelar i Leeds på lån från italienska Torino. Jansson har redan lyckats göra sig ett namn i Championship-klubben och är mycket omtyckt av Leeds-supportrarna. Klubben skall vara beredd på att köpa mittbacken i slutet av säsongen för 3,5 miljoner pund, men Southampton är beredda att tredubbla den summan för svenskens signatur.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply