Ryktats till storklubbar – nu kan Kevin Gameiro gå till Kina

Atletico Madrid-stjärna Kevin Gameiro till Kina?

Han har uppgetts vara aktuell för flera europeiska toppklubbar, men nu kan välja pengarna i Kina istället. Enligt uppgifter från den spanska tidningen Marca ska en kinesisk klubb vara villig att göra honom till en av de bäst betalda spelarna i hela världen.

I somras lämnade Kevin Gameiro Sevilla för att testa lyckan i topplaget Atletico Madrid. Den väntade effekten av anfallarens ankomst har dock uteblivit och nu har Atletico, enligt rykten från Spanien, sagt att de ska vara beredda att sälja sin anfallare redan till sommaren.

Då måste dock rätt bud komma in. Först talades det om storklubbar i Premier League, bland annat Tottenham Hotspurs. Men nu verkar det som om flyttlasset kan gå längre österut för den franske landslagsmannen.

Kan slå Zlatans lön

SE ÄVEN: De tjänar mest i Chinese Super League

Om Kevin Gameiro faktiskt skulle skriva på för den kinesiska klubben (än är det inte bekräftat vilken) skulle det gör honom till en av de klart bäst betalda spelarna i hela världen. Enligt Marca skulle han då kunna komma att dra in runt 220 miljoner kronor per år, något som skulle ge honom en betydligt högre lön än exempelvis Zlatan Ibrahimovic.

Dock är det oklart om fransmannen kommer lämna. Då Atletico Madrid fortfarande inte fått sitt transferförbud upphävt är det möjligt att de inte kommer sälja honom, eftersom de då inte kan värva en ersättare till klubben.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply